Plata indemnizatiei de concediu 2010 pt bugetarii din educatie

PRECIZARI

Personalul didactic primeşte compensarea în bani a concediului de odihna neefectuat, în condiţiile stabilite de Legea nr. 6/1992 şi de Ordonanta Guvernului nr. 29/1995, aprobată şi modificată prin Legea nr. 133/1995, exceptând situaţiile prevăzute la art. 103 lit. e) din Legea nr. 128/1997.
În calculul indemnizaţiei concediului de odihna acordat personalului didactic se iau în considerare şi sporurile care fac parte din salariul de baza, conform Legii nr. 128/1997.
Prezentele norme metodologice se aplica funcţiilor didactice de predare din învăţământul preuniversitar, prevăzute la art. 5 şi la art. 16 alin. (6) din Legea nr. 128/1997.
În învăţământul superior, normele metodologice se aplica preparatorilor universitari, asistentilor universitari, lectorilor universitari/sefilor de lucrări, conferentiarilor universitari şi profesorilor universitari.
De prezentele norme metodologice beneficiază personalul didactic de conducere, precum şi personalul de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare şi din Ministerul Educaţiei Naţionale, conform art. 111 alin. (6) din Legea nr. 128/1997
… in sprijinul argumentarilor mele…
Eu presupun (si va rog pe dumneavoastra sa ma corectati daca gresesc) ca indemnizatia de concediu nu trebuie sa-mi fie afectata de legea diminuarii salariilor personalului bugetar…
Iata pe ce imi intemeiez eu presupunerea si constructia logica:
Conform art. 141 alin 4 din Codului muncii, „(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă. ”
Art. 145 din Codul muncii zice, la alin. 2 ca: „(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu. ”
Art. 103 din Statutul personalului didactic prevede urmatoarele: „Art. 103. Cadrele didactice beneficiaza de dreptul la concediu astfel:
a) concediul anual cu plata, în perioada vacantelor scolare, respectiv universitare, cu o durata de cel putin 62 de zile, exclusiv duminicile si sarbatorile legale; […]”.
Deduc din cele de mai sus urmatoarele:
* Dreptul meu de a fi platit pentru concediul la care am dreptul se naste inainte de intrarea in vigoare a legii din 2010. Indemnizatia de concediu se calculeaza ca o medie a veniturilor din ultimele 3 luni…etc.
* Legea cu scaderea cu 25% a veniturilor bugetarilor, la aceasta data nu este inca in vigoare.
…* Chiar daca plata acestor drepturi se face la o data ulterioara intrarii in vigoare a legii care diminueaza veniturile bugetarilor, ea nu mi se aplica, pentru ca legea nu retroactiveaza.

Pe cale de consecinta, scoala( angajatorul si ordinatorul principal de credite CL Cuj-Napoca imi datoreaza indemnizatia pentru concediul de odihna intreaga, neafectata de legea cu diminuarile, data de guvernul lui Boc!
… in cazul concediul de odihna in invatamant se aplica OM3521/1998, adica media se face pe fiecare luna in parte, nu retroactiv…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s