… astazi primul om in spatiu – Yuri Gagarin, o legenda vie!(ar fi implinit 78 de ani daca nu disparea in accidentul misterios,la bordul unui MIG 13 in 1968)

Posted: 12 aprilie 2013 in comemorari

Gabriel Teodorescu

Юрий Гагарин космос летчик

Iuri Gagarin, omul care a cucerit pentru prima oară spaţiul cosmic

12 aprilie 2013 10:50Vă supunem atenţiei o relatare a cititorului nostru, domnul Gabriel Teodorescu, despre primul cosmonaut din lume, Iuri Gagarin. „Zborul şi depăşirea spaţiului atmosferic al Terrei au fascinat omenirea din cele mai vechi timpuri.

Национальный день Румынии Румыния флаг 2012 ноябрь коллаж

Traseismul, mobilitate politică prin trădarea de partid

3 aprilie 2013 10:31Traseismul politic este tot mai răspândit în zilele noastre. Despre cum se manifestă acest fenomen pe scena politică din România ne-a relatat cititorul nostru, domnul Gabriel Teodorescu.

Георгий Гамов Джордж Гамов физик

George Gamow, un adevărat Big Bang al fizicii secolului XX

2 aprilie 2013 11:07″Cosmologii se înşeală deseori, dar nu au niciodată îndoieli” – Lev Landau George Gamow este un cunoscut fizician de origine sovietică, care mai târziu a primit cetăţenia americană şi şi-a dus activitatea în SUA.

Эйфелева башня

Unicitate prin grandoare, ingeniozitate şi concepţie. Turnul Eiffel: 124 de ani de existenţă

31 martie 2013 18:00Turnul Eiffel a fost proiectat pentru a fi marea atracţie a Expoziţiei Universale de la Paris, din 1889, cu ocazia sărbătoririi centenarului Revoluţiei franceze, el fiind inaugurat pe 31 martie 1889 şi deschis publicului pe 6 mai 1889.

Румыния Palatul Victoria Здание правительства правительство

Dinamica vieţii politice româneşti

29 martie 2013 09:19Vă supunem atenţiei o analiză a cititorului nostru, domnul Gabriel Teodorescu, despre situaţia politică actuală din România.

Венгрия Румыния флаг

Sabina, un fenomen mai mult decât social în contextual actual

24 martie 2013 09:39Vă supunem atenţiei opinia cititorului nostru, domnul Gabriel Teodorescu, despre cazul unei eleve din Covasna, care pe 15 martie, de Ziua Ungariei, a venit la şcoală cu o bentiţă tricoloră.

румыния карта румыния 2013 январь коллаж гр

Regionalizarea României este o certitudine în contextul actual

23 martie 2013 09:12Vă prezentăm opinia cititorului nostru, domnul Gabriel Teodorescu, despre proiectul de împărţire administrativ teritorială a României.

Бозон Хиггса

Particula descoperită la CERN este chiar bosonul Higgs?

17 martie 2013 10:33În comunicatul emis de CERN se precizează că, analizând modul în care s-a descompus particula elementară descoperită încă din vara anului trecut, aceasta este bosonul Higgs!

эйнштейн физик математик ученый доска гений

In memoriam Albert Einstein

14 martie 2013 19:02Albert Einstein s-a născut pe 14 martie 1879 la Ulm şi este personalitatea cea mai marcantă în lumea ştiinţelor secolului XX. Este destul de greu a scrie despre o personalitate atât de complexă şi genială în acelaşi timp, Albert Einstein fiind mai mult decât un previzionar.

Никобарские Острова море отдых курорт закат вода

Criza resurselor de apă dulce şi mai ales gestionarea lor eficientă, principala problemă a lumii contemporane

13 martie 2013 10:37Apa dulce, elementul cel mai important al vieții pe Terra, și sursă vitală a progresului și dezvoltării umane, a devenit o problemă a lumii contemporane. Semne ale unei crize a resurselor de apă dulce au fost constatate odată cu deceniul 1981-1990, prin inițierea Deceniului internațional al apei potabile, program demarat la inițiativa Naţiunilor Unite.

знак вопроса вопрос

O „nouă criză” la orizont, prin prisma teoriei sistemelor dinamice complexe?

10 martie 2013 10:32Criza – un avertisment clar? Asistăm la o criză generalizată, fără precedent la nivel global, sau este vorba de crize secvențiale, anumite impasuri prin care trec doar unele state și societățile lor?

офис работа женщина кухня компьютер монитор

Femeile îşi folosesc creierul mult mai eficient decât bărbaţii

8 martie 2013 09:39Noutatea unui studiu recent, în domeniul neuroștiințelor, constă în faptul că în genere creierul femeilor funcţionează mult mai eficient decât cel al bărbaților.

Ипсилон Андромеды космос экзопланета

Suntem departe de a înţelege și soluţiona misterele Universului?

6 martie 2013 09:20Vă prezentăm o opinie a cititorului nostru, domnul Gabriel Teodorescu, despre posibilitatea descoperirii de noi planete locuibile (sau chiar locuite), temă care preocupă de mai mulţi ani astrofizicienii din întreaga lume.

космос инопланетянин инопланетная жизнь зеленый человек планета

Posibilitatea existenţei vieţii raţionale în Univers, dincolo de cunoaşterea umană. Fenomenul OZN

2 martie 2013 10:01Adesea OZN-urile sunt asociate cu nave spațiale aparținând unei tehnologii extraterestre. Mulți specialiști asociază OZN-urile cu civilizații care au un avans de sute de milioane de ani față de pământeni. Există și asocieri cu fenomene religioase, spirituale, folclorice etc., cu care s-au evidențiat multe detalii comune. Vă prezentăm un comentariu al cititorului nostru, domnul Gabriel Teodorescu.

Лаборатория HAARP геофизическое ионосферное оружие

HAARP, un proiect care naşte continuu controverse

1 martie 2013 10:10Vă supunem atenţiei o opinie a cititorului nostru, domnul Gabriel Teodorescu, referitoare la proiectul american HAARP.

земля планета земля инопланетянин земля инопланетянин космос инопланетянин инопланетная жизнь 2011 май коллаж

Omenirea a fost din nou salvată de o civilizație extraterestră necunoscută?

18 februarie 2013 09:52După căderea pe 15 februarie a meteoritului la Celiabinsk continuă să apară diferite ipoteze în legătură cu cele întâmplate. Vă prezentăm una dintre ele, aparţinând cititorului nostru, domnul Gabriel Teodorescu.

Румыния карта Румыния флаг Румыния 2012 июль коллаж

Regionalizarea României va îmbunătăţi situaţia existentă atât din punct de vedere economic cât şi social?

15 februarie 2013 10:22Vă supunem atenţie opinia cititorului nostru, domnul Gabriel Teodorescu, în legătură cu intenţia autorităţilor române de a împărţi România în regiuni.

Foto: wikipedia.org

România, ţap ispăşitor în scandalul cărnii de vită substituită cu cea de cal?

12 februarie 2013 09:40

Vă supunem atenţiei opinia cititorului nostru, domnul Gabriel Teodorescu, în legătură cu scandalul izbucnit vineri, după ce în Marea Britanie a fost găsită carne de cal în pachetele de lasagna, care ar fi trebuit să conţină carne de vită.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s