„Apocalipsa 2012” ii cuprinde si pe francezi(foto-video)

Posted: 20 noiembrie 2012 in dezastre naturale

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Isteria generata de prezicerea apocalipsei atat de calendarul mayas cat si de Cartea Schimbarilor, la chinezi, ii cuprinde si pe francezi. Autoritatile franceze au hotarat interzicerea accesului, pe muntele Pic de Bugarach, aflat in sudul Frantei in ziua de 21 decembrie 2012, precizeaza <a href=”http://www.ladepeche.fr/article/2012/11/16/1490764-theories-de-fin-du-monde-le-pic-de-bugarach-interdit-d-acces-le-21-decembre.html” target=”_balnk”>La depeche</a>.

Foto 1

Potrivit calendarului Maya, se pare ca muntele Aude, Pic de Bugarach, ar fi singurul loc de pe Terra care va fi ocolit de  distrugere pe 21 decembrie 2012. Prefectul departamentului francez, Eric Freysselinard a decis sa interzica pur si simplu accesul pe varful muntelui Pic de Bugarach, incepand cu 18 decembrie pana in 23 decembrie 2012. Oficialii francezi vor mobiliza peste 100 de ofiteri de politie si pompieri, care vor avea misiunea de a izola rutele de acces spre munte, scrie si <a href=”http://www.livescience.com/24862-mayan-doomsday-mountain-shut-down.html” target=”_balnk”>Live sciences</a>.

Foto 2

Faptul ca zona muntelui Pic de Bugarach, va fi privilegiata in caz de „sfarsitul lumii”, s-a raspandit rapid pe internet, in cadrul mediilor de socializare, fiind motiv de ingrijorare pentru autoritatile franceze, care au adoptat masuri stricte de acces in zona.

Foto 3

Conform calendarului Maya, pe 21 decembrie 2012, va avea loc o conjunctura planetara neobisnuita, astfel Terra se va alinia cu Soarele care va fi pozitionat in mijlocul ecuatorului Caii Lactee.

Atat la mayasi cat si la chinezi, 21 decembrie 2012 reprezinta de fapt, un nou inceput – un nou ciclu.

Speculatiile abunda pe internet, astfel Pamantul ar putea fi inghitit de o supermasiva gaura neagra, sau o explozie solara puternica sau un asteroid de mari dimensiuni ar putea distruge viata pe Terra.

Pentru alti impatimiti, 21 decembrie ar putea reprezenta, ziua in care civilizatii extraterestre care au construit templele mayase, de la Puma Punku, s-ar intoarce pe Terra.

Parerile sunt imaprtile, astfel alti experti in cultura maya considera ca incheierea acestui ciclu pe 21 decembrie nu reprezinta sfarsitul lumii.

Daca francezii resping speculatiile legate de acest eveniment, in alte zone ale Terrei altii incearca sa profite de „Apocalipsa 2012”, intrecandu-se in oferte de turism.

Guatemala organizeaza in stravechiul oras mayas Tikal, un summit – Un nou rasarit pentru omenire, la care vor participa Elton John, Bruce Springsteen si U2.

Mexicul a lansat campania turistica – Lumea Maya 2012, si va inaugura la Cancun un muzeu al istoriei civilizatiei maya.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s