Sea Orbiter l-ar face invidios si pe Jacques-Yves Cousteau(galerie foto)

Posted: 11 noiembrie 2012 in din massmedia internationala

Această prezentare necesită JavaScript.


Modelul la scara 1/15 a navei oceanografice Sea Orbiter, a fost prezentat pentru prima data in Franta, in timpul Festivalului Mondial de imagini subacvatice, care a avut loc la Marsilia in perioada 1 – 4 noiembrie 2012.

Macheta avand dimenisunea de aproximativ 4 metrii, Sea Orbiter, este creatia in miniatura a celei mai moderne nave oceanografice care va fi realizata pana in 2014, fiind un adevarat laborator stiintific plutitor, precizeaza <a href=”http://www.futura-sciences.com/fr/news/t/oceanographie-1/d/en-image-la-maquette-geante-de-sea-orbiter_42373/” target=”_blank”>Futura Sciences</a>. 

Foto1   
Proiectantul acestui modern laborator pentru cercetari oceanografice, arhitectul Jacques Rougerie,  a prezentat lucrarea si la Expozitia Internationala Yeosu in Coreea de Sud.

Sea Orbiter, va avea dimensiuni impresionante, o anvergura de 58 de metrii si o masa de 550 tone, fiind realizat din aluminiu reciclabil.

Foto2

Acest iceberg al stiintei, va putea adaposti 20 de oameni la bord, si va avea o autonomie pe mare de pana la 6 luni, cu resursele energetice aflate la bord.

Partea subacvatica a navei va fi la 12 metrii sub apa, si va fi punctul de plecare pentru scafandrii in misiunile lor.

Foto3

Dotat cu un minisubmarin performant, cercetatorii de la bord vor putea studia biodiversivitatea arealului submarin pana la adancimi de 6.000 de metrii.

Proiectul a trecut cu brio toate testele privind stabilitatea, indiferent de agitatia marii si nivelul valurilor.

Costurile totale pentru realizarea laboratorului, sunt in jur de 35 milioane de euro, constructia  va fi realizata in santierele navale din Saint-Nazaire, incepand cu 2013. Finalizarea si lansarea la apa a platformei stiintifice este preconizata in vara anului 2014.

Foto 4

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s