Krypton – planeta lui Supermen a fost descoperita

Posted: 7 noiembrie 2012 in astronomie/astrofizică

Krypton – planeta lui Supermen a fost descoperita

 

Astrofizicianul Neil deGrasse Tyson, director al Hayden Planetarium din New York, a identificat planeta fictiva Krypton, aflata pe orbita stelei pitice LHS 2520.

Steaua in jurul careia orbiteaza Krypton, este mai mica decat Soarele nostru, si se gaseste la o distanta de 27,1 ani lumina de Terra, in partea sudica a constelatiei Corvus <a href=”http://www.maxisciences.com/plan%e8te/un-astrophysicien-a-localise-krypton-la-planete-de-superman_art27402.html”target=”_blank”>Maxisciences</a>.

Astrofizician Neil deGrasse Tyson, a fost angajat in acest scop de compania DC Comics. Astfel mitul referitor la planeta super eroului Supermen, devine realitate.

O noua revista din seria Supermen, intitulata „Star Light, Star Bright” va prezenta detaliile descoperirii lui Neil deGrasse Tyson.

Profesorul Neil deGrasse Tyson, este cel care l-a determinat pe regizorul James Cameron sa modifice secventele ce prezentau cerul pe timpul noptii din filmul „Titanic”, in noua versiune 3D a filmului, din cauza unor greseli stiintifice.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s