Inteligenta biologica este o faza trecatoare in evolutia universului

Posted: 6 noiembrie 2012 in astronomie/astrofizică, cercetare

Ideea colonizarii spatiului cosmic cu ajutorul cyborgilor, este din nou in actualitate.

Fizicianul britanic Paul Davies, cosmolog si astrobiolog, in noua sa carte Tacerea stranie, postuleaza faptul ca inteligenta biologica este doar un fenomen trecator in evolutia universului, specia umana aflandu-se intr-un punct de inflexiune, care va duce la o faza evolutiva noua post biologica.

Paul Davies, considera ca daca vom intalni vreodata inteligenta extraterestra este foarte probabil ca aceasta sa apartina unei etape post biologice, masinile tehnologice inteligente avand potentialul de a dezvolta in spatiu inteligenta peste capacitatea creierului uman.

Conform opiniei specialistilor detectarea formelor de viata extraterestre avansate se va produce in timp scurt, datorita dezvoltarii tehnologiei in domeniul radio telescoapelor. Seth Shostak, astronom sef, in cadrul programului SETI, considera ca vom asista la o schimbare a paradigmei referitor la inteligenta artificiala. Viata inteligenta ar putea fi detectata in jurul stelelor neutronice si al gaurilor negre.

Wolfgang Fink, fizician si cercetator la Caltech, considera ca era explotarii spatiului cosmic cu ajutorul robotilor inteligenti se va dezvolta rapid pana in 2020. 

Roger Launius de la Smithsonian National Air and Space Museum, crede ca omenirea trebuie sa se pregateasca pentru colonizarea spatiului cosmic. Launius, considera ca vom asista la transformarea sistemelor biologice umane care vor reusi sa se adapteze in spatiu, omul de pe Terra va deveni o specie multi planetara.

 In acelasi timp fizicianul englez, Stephen Hawking, lanseaza in acest an ideea ca „viitorul pe termen lung al rasei umane este in spatiu”.

Concluzia cercetatorilor este ca vom asista la o colonizare a spatiului cosmic cu ajutorul cyborgilor, idee lansata inca din anii 1960 de catre Manfred Clynes si Nathan Kline.

 http://www.dailygalaxy.com/my_weblog/2012/11/the-human-species-is-at-an-evolutionary-inflection-point-weekend-feature.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s