…politica ciudata a partidelor din Ro

Posted: 26 octombrie 2012 in absurdul in Ro

Unul dintre succesele majore ale propagandei portocalii a fost prezentarea conflictului politic din România ca un conflict între „justiţiarii de dreapta ai lui Băsescu” şi „socialiştii lui Ponta”, ceea ce a avut un efect catastrofal pentru comunicarea dintre USL şi Bruxelles.

Structurile politice ale Uniunii Europene sunt dominate de PPE, un partid de dreapta, ceea ce făcea ca funcţionarii europeni să fie surzi la mesajele venite din partea „socialiştilor lui Ponta”.

Efortul de comunicare al oponenţilor lui Traian Băsescu a fost slab şi prost conceput. În timp ce USL încerca să explice aspectele constituţionale şi legale ale situaţiei, invocând texte juridice şi diverse acte normative interne şi internaţionale, echipa bursierilor de la ICR a adoptat o tactică mult mai eficientă. În locul construcţiilor juridice complicate, mesajele pro-Băsescu musteau de sintagme dure, care se întipăreau imediat în memoria funcţionarilor din cancelariile europene. Mesajele transmise de USL erau complexe, se refereau la „aspecte constituţionale” şi induceau somnolenţă. Mesajele agenturii portocalii se citeau ca un roman de aventuri: ameninţări, puci, lovitură de stat operată de bolşevicii socialişti din USL. A fost firesc ca dreapta europeană să se ralieze şi să susţină dreapta din România, indiferent de costuri politice. La acel moment, în Europa exista impresia că susţinerea acordată lui Băsescu este de fapt o susţinere acordată unei mişcări conservatoare de dreapta, adică unei mişcări care reprezintă intelectualitatea fină în lupta cu plebea socialistă şi dornică de întoarcere la comunism.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s