Englezii au o reputatie proasta in invatarea limbilor straine

Posted: 26 octombrie 2012 in Fără categorie

 

Conform unui recent studiu, realizat in Marea Britanie, 62% din populatie vorbeste doar limba engleza.

Recentul sondaj publicat de Comisia Europeana, certifica faptul ca englezii au o reputatie proasta in cunoasterea limbilor straine se precizeaza pe site-ul <a href=”http://learnenglishteens.britishcouncil.org/english-skills-practice/life-uk/languages” target=”_blank”> Britisch Council</a>.

Statistica realizata evidentiaza faptul ca:

– 62% dintre persoanele chestionate nu se poate vorbi alta limba in afara de engleza
– 38% dintre britanici vorbesc cel putin o limba straina

– 18% vorbesc doua limbi straine

–  numai 6% din populatie vorbeste trei sau mai multe limbi straine.

    Media Uniunii Europene arata ca 56% din populatie, vorbesc cel putin o limba straina, 28% vorbesc cel putin doua si 11% vorbesc trei sau mai multe limbi straine. Studiul a confirmat si faptul ca limba engleza este cea mai des folosita in comunicare la nivel european. Doar 51% din cetatenii UE pot purta o conversatie in limba engleza. Se pare ca invatarea unei limbi straine nu este o optiune in scoala in Marea Britanie, deoarece studierea unei limbi straine incepe doar la varsta de 11 ani.

Cercetarile efectuate sugereaza ca elevii britanici cred ca este mult mai dificil de a obtine note bune in cazul invatarii unei limbi straine, decat la ​​alte discipline, cum ar fi stiinta sau istoria. Guvernul britanic ia deja in calcul de a imbunatati invatarea limbilor straine la scoala, si doreste introducerea invatarii limbilor straine inca de la varsta de 5 ani.

In afara de limbile straine care se invata in mod traditional in scolile britanice, franceza, spaniola si germana, chineza se pare ca devine atractiva pentru elevii britanici.

Cei mai talentati la limbi straine se dovedesc a fi nemţii: 70% dintre ei pot sa vorbeasca fluent cel puţin o limba straina si doar 1% dintre ei nu pot sa pronunţe nici un cuvant intr-o limba straina.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s