Apare un nou sistem de operare de la Kaspersky Lab

Posted: 23 octombrie 2012 in IT

Kaspersky Lab anunta crearea unui sistem de operare propriu protejat

Evgheni Kaspersky, presedintele prestigioasei companii rusesti, Kaspersky Lab, specializata in crearea de programe antivirus, a anuntat in cadrul conferintei internationale Telecom World 2012, din Dubai, ca va elabora propriul sistem de operare.

Sistemul de operare, care va fi elaborat de Kaspersky Lab, nu va permite atacuri cibernetice asupra obiectivelor industriale si de infrastructura, se precizeaza pe site-ul conferintei <a href=”http://world2012.itu.int/dubai” target=”_blank”>Telecom World 2012</a>.

 Noul sistem de operare nu va fi un rival al celor deja existente pe piata IT, precum Windows, MacOS sau Lynux, el fiind creat special doar pentru sistemele specializate care asigura activitatea centralelor electrice si nucleare, a institutiilor financiare si de transport. Initiatorul proiectului considera ca viitorul sistem de operare va fi cu mult mai eficient decat actualele programe antivirus, eliminand punctele slabe ale unui sistem de operare inclusiv vulnerabilitatile cauzate de erorile de programare.

Conform declaratiilor lui Evgheni Kaspersky, compania lucreaza in prezent la un sistem de operare protejat conceput pentru sisteme informationale importante, softul nu va fi cuplat la retelele exterioare, astfel este imposibil virusarea sistemului prin intermediul Internetului. Accidente si evenimente nedorite, precum viermele Stuxnet, care a contaminat computerele din domeniul nuclear, si programele Gauss si Flame, specializate in spionaj cibernetic nu mai vor exista.

In acest fel compania Kaspersky Lab, va impune un nou sistem concurential in domeniul IT, la nivel mondial. Liderul grupului Kaspersky nu a precizat insa un termen de finalizare al noului soft de securitate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s