Nou scandal in spionaj …protagonisti SUA si Rusia

Posted: 4 octombrie 2012 in din massmedia internationala

 

SUA au publicat  lista neagra a 165 de companii si persoane implicate intr-un nou scandal de spionaj, referitor la exportul de tehnologii militare in Rusia.

Cele 11 persoane vizate pana acum, in acest caz, sunt acuzati de exportul ilegal de piese microelectronice si, potrivit oficialilor procuraturii americane, rachetele anti-navale si avioanele de lupta rusesti MiG-35 detin instalate cipuri si microprocesoare identice celor elaborate in SUA, scrie http://english.pravda.ru/russia/politics/

 

Principalul suspect in acest dosar este Aleksandr Fisenko, cetatean american in varsta de 46 de ani, care conduce compania americana Arc Electronics si o companie inregistrata la Moscova, Arex System. Procurorii din Brooklyn care ancheteaza cazul, au declarat ca toate fluxurile de export de marfuri ale companiei Arc Electronics, s-au derulat prin intermediul Aeroportul Internațional JFK, din New York. Marfurile care fac subiectul anchetei,  au parcurs un drum sinuos, prin Canada, Finlanda si Germania, pana sa ajunga la Moscova.Platile pentru transporturile efectuate s-au realizat prin intermediul societatilor din Rusia înregistrate in Insulele Virgine Britanice, in Panama si Belize. Incepand cu anul 2002, Arc Electronics a livrat echipamente in Rusia in valoare de 50 milioane dolari, scrie New York Times facand referire la raportul procurorilor americani. Daca va fi gasit vinovat Fisenko, ar putea primi 55 de ani de închisoare. Kremlinul nu a comentat inca situatia, iar diplomatii nu se grabesc sa confirme faptul ca „spionii” implicati in acest caz detin cetatenia rusa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s