… comunicarea defensiva…

Posted: 21 august 2012 in rezolvari de situatii

…oricum de cele mai multe ori tine de inhibarea comunicarii, …posibil un blocaj, si sau un refuz de a raspunde.

De cele mai multe ori refuzul unui raspuns transant, este de fapt un mod de a evita un risc al unui verdict nefavorabil. Problema este daca mai poate fi vorba de seductie …in genere acceptarea unei situatii si/sau mergand pana la o atitudine contemplativa. Si totusi o comunicare defensiva reprezinta pana la urma o scuza sociala. Posibil este vorba de un sentiment al subiectului, referitor la propria incapacitate si/sau o nevoie de a-si repune in valoare personalitatea puternica, atat fata de sine insusi  cat si fata de ceilalti.

In cazul relatiilor interpesonale poate interveni chiar dezgustul si chiar oboseala, individul avand reactii subiective de incredere in cazul unui potential evolutiv. Stangaiile inerente,  micile greseli, dorinta de a brava fac parte din latura umana a fiecarui individ.

Problematica complexa

…posibil/cert este ca pentru a reduce reactiile defensive care cateodata chiar paraziteaza relatiile intre indivizi, trebuie actionat asupra elementelor situatiilor care dau nastere sentimentelor de insecuritate si deseori au si un potential de devalorizare. … apare neincrederea manifestata de subiect.

De ce?

… poate o puternica implicare a subiectului in contextul situational, aparitia acelei distante psihologice create de relatie si in special amenintarile ce planeaza in planul imaginii inclusiv sociale a individului.

 

Recapatarea increderii

… redarea increderii se va axa pe dezimplicare, pe o reducere a distantei psihologice in cadrul relatiei, si evident pe minimizarea riscului…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s