… intr-o relatie noua – trecutul nu-si are locul fieresc, mai ales ca fiecare are posibilitatea si dreptul de a opta si a alege

Posted: 7 aprilie 2012 in consensualitate..., reflexii personale

… fiecare a suferit si poate mai sufera de traume din trecut … dar acestea nu trebuie aduse in actualitate si mai ales perpetuate inutil.

…o noua relatie este o punte, posibil o ultima incercare … nu presupune si nici nu echivaleaza cu o confesiune obligatorie.

…nu cred ca exista un om pe acest pamant, care sa nu aiba anumite lucruri in trecut, bune sau rele …dar care trebuie insa pastrate …doar ca si trecut.

…nu trebuie sa fim nici o clipa de a fi o simpla amagire pentru celalalt, pentru ca oricum fiecare are posibilitatea de a opta si a alege.

… intotdeauna m-a iritat faptul atunci cand am fost considerat o persoana tolerata, fie in viata privata si/sau in cea publica.

intrebare generatoare:

– la ce bun sa fi iubit si acceptat cand poate celalalt nu vede poate…decat o mica parte din tine?

… daca dezvalui problemele tale extrem de personale in repetate randuri, consider si am precizat ca si axiomatica, ca exista pericolul ca individul sa se simta de parca s-ar oferi voluntar la violuri psihice si/sau emotionale.

… e bine sa fi atent la detalii

… dar de ce atata acuratete si de cat este nevoie …intr-o relatie corecta si onesta …si mai ales daca poti sa iti asumi si riscurile unei relatii…

Deseori ascunderea adevarului, si sau trunchierea lui, nu este facuta cu rea intentie, de cele mai multe ori doar pentru a proteja persoana dorita.

… dureroase sunt acele adevaruri trunchiate si/sau masluite, care nu numai ca induc in eroare dar creeaza si o stare de stress permanent care amestectat cu amintirile trecutului genereaza durere.

. …oricum si tacerea este un raspuns, atat doar vine doar ca un impuls pentru ca de cele mai multe ori trecutul pentru unii s-a transformat intr-o identitate bolnava.

… eu nu m-am transformat, nu am trait niciodata in trecut si nici nu o voi face.

Cert este ca personalitatea noastra este totusi rezultatul a ceea ce am trait.

Evident trecutul are un impact major asupra prezentului, dar acesta trebuie diminuat si mai ales indepartat… am mai scris despre aceste lucruri.

Sunt de acord si chiar recomand modalitati de reducere a efectelor trecutului cu impact asupra prezentului atat cu ajutor terapeutic psihologic/psihiatric, cat si cu cel spiritual( deschiderea sufletului).

… Individualitatea fiecaruia este evidenta insa nu se poate construi o relatie solida doar dand definitiv la o parte DEFINTIV!… cate ceva din trecut.

Fiecare crede in propria persoana, si mai ales constientizeaza ca mai are multe de oferit,… trairi, sentimente, atentie  tandrete pentru persoana apropiata… in genere e bine sa nu cerem nimic, decat macar atat cat putem oferi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s