Licenta 2012 – studentii obligati sa sustina 2 probe

Posted: 6 aprilie 2012 in educație

Studenţii vor susţine de anul acesta două probe la examenul de licenţă. Este vorba de Ordinul 3271 din 14 februarie 2012, privind metodologia-cadru de organizare a examenelor de finalizare a studiilor în învăţământul superior – examene de absolvire, licenţă, diplomă, selecţie, disertatie care obligă universităţile să organizeze două probe.

Ordinul ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, dat la sfârşitul lunii februarie, impune facultăţilor ca examenele de licenţă să cuprindă două probe. Dacă până acum exista doar susţinea lucrării de licenţă, de anul acesta examenul va consta şi într-o probă de evaluare a cunoştinţelor,  într-un examen scris, unul oral sau o probă practică.

Pentru a promova, absolvenţii vor trebui să obţină cel puţin nota 5 la fiecare probă, dar media celor două nu trebuie să fie mai mică de 6. La articolul 17 din ordin se precizează că „prezentul ordin se aplică începând cu promoţia anului universitar 2011-2012, precum şi absolvenţilor care nu au sustinut sau nu au promovat examenul de finalizare a studiilor până la intrarea sa în vigoare”.

Încă o probă pentru examenul de licenţă

Ordinul introduce încă o probă, pe lângă cea a susținerii și prezentării lucrării de licență: „(1) Examenul de absolvire şi examenul de licenţă/diplomă constau fiecare din câte două probe, după cum urmează: a) proba 1: evaluarea cunoştinţelor fundamentale şi de specialitate; b)proba 2: prezentarea şi susţinerea lucrării de absolvire/proiectului de absolvire/lucrării de licenţă/proiectului de diplomă; prezentarea şi susţinerea sunt publice.”

Modalitatea de susținere a examenului de evaluare a cunoștințelor va fi decisă de către Senatele facultăților.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s