Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat inadmisibile pe 6 decembrie cererile facute de reclamanti romani care s-au adresat Curtii impotriva taierilor salariale ale bugetarilor cu 25%.

Posted: 9 ianuarie 2012 in absurdul in Ro
pt ca deja … poate eu nu mai inteleg nimicsi pt ca si cei de la CEDO sustin politicile aberante din Ro, mai vin cu o precizare
incepem sa pierdem si la CEDO…(curios sunt ce se va intampla cu alte sentinte la alte doua curti…europene… ps eu am pierdut pe aceeasi speta in recurs la CA CJ in Ro…ps. mai incerc o speta pe stressul indus in ultimii ani in sistem si asupra resursei umane si…poate pe o lg din 2000 referitor la scrierea unei legi sa mai fie castig de cauza ref. la lg. 1/2011)… apoi ma las…  mai ales ca nici nu sunt de specialitate(cerusem ajutorul univ. de la drept din Buc… credeti ca doresc sa faca ceva,… marii experti in drept constitutional… )… (… posibil ca din 2013/2014  unii … in speta cei de stiinte exacte va trebui sa ne cautam de lucru…sper sa nu se adevereasca ca si alte previziuni facute, oricum cred ca Est-ul mai de viitor ca V-estul… in urmatorii ani)
vezi
„Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat inadmisibile pe 6 decembrie cererile facute de doi reclamanti romani care s-au adresat Curtii impotriva taierilor salariale ale bugetarilor cu 25%. Prin aceasta decizie, CEDO a confirmat hotararea Curtii de Apel din Timisoara (care a respins actiunile reclamantilor) si a constat ca, prin reducerile salariale, statul roman nu a incalcat drepturile omului si ca nu exista vreun drept statuat de Conventie de a primi o anumita suma de bani ca salariu. Decizia CEDO arata clar ca nu exista un principiu al ‘drepturilor castigate’ care a fost atat de des si mincinos invocat in dezbaterea publica de la noi, in special de reprezentantii opozitiei si lideri sindicali”, scrie Monica Macovei pe blogul personal.

motivatia Curtii…
măsura are caracter temporar și există o legătură de proporţionalitate între mijloacele utilizate (reducerea cu 25% a cuantumului salariului) şi scopul legitim urmărit (reducerea cheltuielilor bugetare/reechilibrarea bugetului de stat).!!!

…vezi hotarari CEDO din 7 ian 2012
http://www.hotararicedo.ro/index.php/news/2012/01/reducerea-salariilor-cu-25-pri…

… si stiti de ce pt ca pe acelasi spete alte Curti au dat castig de cauza petentilor… si asta in RO!!! – logica nu are nici un sens pe cale de consecinta…

… in loc de concluzii
se pare ca aceasta regionalizare, globalizare ne va afecta mai mult decat am anticipat… opinia mea!*pt cei interesati cautati mod de adresare catre institutii europene…)

… oricum …(ma abtin) am fost atuncti cand am acceptat testarea cu reducerea cu 15% a veniturilor in 2009 … a fost mai mult decat testare… putini am fost cei care ma semnalat pericolul… si au ramas doar vorbe … asta e Ro de aceasta data 2012

Soluția Curții, extrem de importantă pentru instanțele interne, este de natură să pună capăt controversei legate de respectarea drepturilor fundamentale ale omului în contextul reducerii cu 25% a salariilor, ca urmare a aplicării Legii nr. 118/2010 privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar.Curtea Europeană a Drepturilor Omului a confirmat interpretările succesive ale Curții Constituționale, dar și pe acelea ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, într-un recurs în interesul legii, pronunțat însă într-un aspect subsidiar, infirmând unele interpretări izolate ale instanțelor judecătorești competente să soluționeze cauze privind conflictele de muncă[2].

Asfel, începând cu decizia nr. 872 din 25 iunie 2010 și decizia nr. 874 din 25 iunie 2010[3], Curtea Constituțională a constatat că este neîntemeiată critica de neconstituţionalitate a dispozuiţiilor legale privind diminuarea cuantumului salariului personalului bugetar.

urmeaza numai LINISTE! … nici comentarii nu mai pot fi emise. atat(dezamagit cum se spune de tot si de toate… si cum spuneam se va ajunge la un moment in care nu ne vom putea permite nici sa speram …sa speram ca nu! – pt mine speranta e prea scumpa si nu mi-o mai permit…)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s