New7Wonders of Nature

Posted: 6 ianuarie 2012 in educație

Fundaţia New7Wonders, cea care a organizat campania ‘New7Wonders of Nature’, a anunţat lista provizorie a celor 7 locuri de pe Terra care vor fi incluse pe lista Minunilor Naturii.
Acestea sunt:
.Amazonul – America de Sud
.Golful Halong – Vietnam
.Cascada Iguazu – Argentina şi Brazilia
.Insula Jeju – Coreea de Sud
.Komodo – Indonezia
.Râul subteran Puerto Princesa – Filipine
.Muntele Table – Africa de Sud

Ideea campaniei “New 7 Wonders of Nature” îi aparţine lui Bernard Weber, fondatorul organizaţiei New7Wonders.Campania de vot s-a încheiat pe 11/11/11 la ora 11:11 GMT, iar rezultatele vor fi verificate şi validate de o comisie independentă, urmând ca în 2012 să fie anunţată lista finală a celor 7 minuni ale naturii.Fundaţia New7Wonders, cea care a organizat campania ‘New7Wonders of Nature’, a anunţat lista provizorie a celor 7 locuri de pe Terra care vor fi incluse pe lista Minunilor Naturii.Milioane de oameni din întreaga lume şi-au exprimat opinia prin vot, stabilind lista celor 7 Minuni ale Naturii.


Eamonn FItzgerald, reprezentat al N7W, afirmă că “Weber a înţeles potenţialul Internetului încă din 1999. Sunt multe locuri pe Terra în care oamenii nu pot vota. Proiecte precum «New 7 Wonders of Nature» permit oamenilor să participe la un eveniment democratic şi facilitează «alfabetizarea digitală»”.
Campania New 7 Wonders of Nature a început în 2007, când au fost selectate prin vot 440 de obiective din 220 de ţări din întreaga lume. După o primă etapă de votare, primele 77 au fost înscrise pe o listă preliminară. După consultarea unei echipe de experţi, lista a fost redusă la 28 de locuri, fiind comunicată publicului pe 21 iulie 2009. Tot atunci a început şi a doua etapă de votare, încheiată ieri.
“Atunci când lista Celor 7 Minuni ale Naturii va fi confirmată, aceasta va deveni pentru totdeauna o parte a memoriei globale a omenirii, alături de lista Celor 7 Noi Minuni ale Lumii”, a anunţat fundaţia pe site-ul său oficial.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s