La prima licitatie din acest an, la cea mai mare piata de peste din lume, Tsukiji, din Tokyo, un ton rosu a fost vandut contra sumei de 56,49 milioane de yeni(565.000 euro)

Posted: 5 ianuarie 2012 in din massmedia internationala

Tonul cel mai scump din istoria Japoniei

 

La Tokyo in Japonia, la deschiderea celei mai mari piete de peste din lume, a fost stabilit un nou record pentru achizitionarea unui ton rosu, care a fost vandut la 560.000 de euro.

La prima licitatie din acest an, la cea mai mare piata de peste din lume, Tsukiji, din Tokyo, un ton rosu a fost vandut contra sumei de 56,49 milioane de yeni(565.000 euro), precizeaza <a href=”http://www.lepoint.fr/insolite/record-historique-pour-un-thon-rouge-vendu-plus-de-560-000-euros-a-tokyo-05-01-2012-1415498_48.php” target=”_blank”>Le Point</a>. Specimenul cantarind 269 de kg, a fost capturat in zona Aomori, in nordul Japoniei, el fiind achizitionat ca catre proprietarul unui celebru lant de restaurante celebre de sushi din Tokyo, Sushizanmai, asociat cu cei din Hong Kong.  Niponii considera ca acest ton rosu este cel mai scump din istoria Japoniei, depasind cu mult recordul de anul trecut cand un alt specimen de <a href=”http://www.ziare.com/magazin/inedit/ton-rosu-urias-vandut-cu-300-000-de-euro-1066586” target=”_blank”>ton urias</a> a fost vandut cu 32,49 milioane de yeni. La acest pret o portie de ton crud(sashimi) sau de sushi(preparat cu otel din orez) ar trebui sa fie vanduta cu aproximativ 5.000 de yeni(50 de euro) dar proprietarul lantului de restaurant intentioneaza sa vanda la un pret de doar 418 yeni(4 euro) potrivit presei nipone. Japonia consuma aproximativ 80% din tonul rosu capturat in lume, inclusiv sub forma de sushi. Tonul devine din ce in ce in ce mai popular si in China, motiv pentru care participarea la licitatie chinezilor a stimulat cresterea preturilor la acest peste.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s