10 previziuni ŞOCANTE făcute de banca daneză – Saxo Bank!!!

Posted: 25 decembrie 2011 in din massmedia internationala

Iată cele 10 previziuni ŞOCANTE făcute de banca daneză!

1. Acţiunile Apple vor scădea cu 50%
În 2012, Apple va avea o mulţime de combatanţi, Google, Amazon, Microsoft-Nokia sau Samsung şi nu va reuşi să ţină ritmul. Se estimează că nu va putea să-şi menţină market-share-ul de 55% şi să ocupe 66% din piaţa de iOS şi iPad.

2. Băncile din UE vor lua o pauză forţată în 2012
Tratatul UE din decembrie se va dovedi insuficient pentru a salva problemele zonei euro – mai ales cele din Italia – şi criza datoriilor va lovi mai dur la mijlocul anului viitor. Bursa va pica cu cel puţin 25%, iar politicienii UE vor trebui să închidă toate băncile şi casele de schimb valutar pentru cel puţin o săptămână.

3.La Casa Albă va ajunge un candidat încă neanunţat
În 1992, miliardarul Ross Perot, din Texas, profitând de criza economică şi de nemulţumirea oamenilor faţă de politicieni a obţinut 18,9% din voturi la alegerile populare. În trei ani, Obama a adus prea puţine schimbări, iar un candidat încă necunoscut este aşteptat să-şi lanseze, la începutul lui 2012, programul de schimbări masive şi să câştige votul popular cu cel puţin 38%.

4. Australia intră în recesiune
Problemele economice din Asia se vor răspândi asupra Australiei, care depinde de exploatare resurselor naturale, iar în China este o cerere din ce în ce mai scăzută pentru resursele Australiei.

5. 50 de bănci din Europa vor fi naţionalizate
La începutul lui 2012, asupra băncilor din Europa va fi o presiune formidabilă, în condiţiile în care ele trebuie să se ralieze la noile cerinţe. Se preconizează că 50 de bănci vor fi naţionalizate, iar câteva companii financiare cu renume din Europa vor înceta să mai funcţioneze.

6. Suedia şi Norvegia preiau şefia
Managerii caută noi zone de paradis fiscal, în condiţiile în care Elveţia încearcă să-şi consolideze moneda, iar banii investitorilor ar putea ajunge în fonduri din Suedia şi Norvegia care vor înregistra creşteri de minim 10%.

7. Francul elveţian zdrobeşte euro
Încercările guvernului elveţian de a-şi consolida moneda ar putea da roade în 2012, când francul ar urma să depăşească euro. Vor avea de pierdut exportatorii, dar guvernul nu este interesat să atragă capital străin.

8. Raportul dolar – yuan creşte
Yuanul chinez va ajunge şi el pe marginea prăpastiei. Politicienii vor interveni pentru a salva exportatorii făcând în aşa fel încât yuanul să piardă teren în faţa dolarului american. Raportul dintre cele două monede va creşte cu 10%.

9. Scade preţul petrolului
Pentru 2012 se preconizează o scădere a preţului la produsele petroliere. Brazilia şi Australia apar printre posibilii exportatori, în timp ce China trebuie să importe pentru a-şi consolida poziţia de lider în producţia industrială.

10. Preţul la grâu se dublează
Preţul la grâu este aşteptat să se dubleze, în condiţiile în care în 2011 a fost una dintre cele mai slabe recolte din istorie. Cu 7 miliarde de guri de hrănit la nivel global şi tiparniţele de bani lucrând la capacitate maximă, condiţiile meteo nefavorabile şi investitorii speculativi vor face ca preţul la grâu să depăşească recordul din 2008.

http://www.businessinsider.com/10-outrageous-predictions-for-2012-2011-12

Previziunea făcută de Saxo Bank pentru aur care va creşte la 1800 de dolari s-a adeverit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s