Securitatea nationala a Statelor Unite este compromisa prin publicarea unor imagini obtinute cu Google Maps, de catre un site web din domeniul aviatiei.

Posted: 12 Decembrie 2011 in din massmedia internationala

Google Maps desconspira planurile secrete ale americanilor(foto)

Securitatea nationala a Statelor Unite este compromisa prin publicarea unor imagini obtinute cu Google Maps, de catre un site web din domeniul aviatiei.

In imaginile obtinute cu ajutorul Google Maps, poate fi vazuta drona RQ-170, asemanatoare cu cea doborata in Iran, precizeaza <a href=”http://www.dailymail.co.uk/news/article-2072681/Google-satellite-images-expose-Americas-military-secrets.html” target=”_blank”>Daily Mail</a>.

Foto1

Google este astfel acuzat ca compromite securitatea nationala a SUA, prin permiterea fotografierii a bazei aeriene secrete din zona lacului Yucca, Nevada. Giganticul motor de cautare permite astfel publicului larg si serviciilor secrete de securitate a unor tari ostile Statelor  Unite, vizualizarea unor locatii secrete cu ajutorul optiunii programului Google Maps.

Foto2

Conform declaratiilor pentru FoxNews, a lui Cedric Leighton, colonel pensionat din randul fortelor aeriene americane „iranienii sunt cei mai interesati de bazele secrete operationale ale SUA, unde sunt testate aparate folosite in misiuni de supraveghere”.

Imaginile postate pe site-ul <a href=”http://www.flightglobal.com/blogs/the-dewline/2011/12/picture-reaper-spotted-at-secr.html/” target=”_blank”Flighglobal</a> sunt luate si disponibile pe site-ul Google Maps de la inceputul anului 2011. In imagini pot fi vazute cele 4 hangare, si pe pista de aproximativ 3.200 de metrii, un aparat de zbor posibil General Atomics MQ-1 Predator sau MQ-9 Reaper – UAV. Publicarea de imagini obtinute prin satelit a unor baze secrete de top, devine un subiect fierbinte, Google se apara precizand ca obtinerea de imagini din atmosfera nu contravine legislatiei Statelor Unite. Conform opiniei speialistilor in securitate, Google ar trebui sa cripteze o parte din imaginile sale, blocand astfel accesul la imagini secrete prin introducerea unor coduri de securitate.

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s