membrii Marii Loji masonice din Franta sunt indignati si nemultumiti de implicarea organizatiei in politica.

Posted: 11 decembrie 2011 in din massmedia internationala

Scandal de proportii in randul francmasonilor francezi(foto-video)

 

Aproximativ 800 de membrii al francmasonilor de rit scotian, ai Marii Loji Nationale din Franţa – GLNF, au organizat in saptamana care s-a incheiat, o demonstratie prin care cer demisia iminenta a Marelui Maestru, Francois Stifani, datorita implicarii organizatiei in politica prin sustinerea presedintelui Nicolas Sarkozy.
Conform protestatarilor, care au participat la manifestarea de la Levallois – Hauts-de –Seine, Marele Maestru, Francois Stifani, doreste utilizarea societatii in scopuri proprii si mai ales in politica, declarand ca 43.000 de membrii sunt la dispozitia presedintelui Sarkozy, scrie <a href=”http://www.izvestia.ru/news/509195” target=”_blank”>Izvestia</a>.

Foto1

Membrii ordinari ai „societatii franceze” sunt indignati si nemultumiti de implicarea organizatiei in politica. Unul din principiile cheie al sistemului scotian al francmasoneriei lumii, este ca problemele politice nu trebuie sa fie subiect de discutie in timpul intalnirilor si chiar in timpul mesei fratesti, Francmasoneria fiind o organizatie non-politica. Miscarea de protest impotriva Marelui Maestru francez Francis Stifani, a survenit dupa dezvaluirile lui Claude Seiler, fost Mare Maestru GLNF si un adversar la conducerea Lojii franceze, conform caruia, Francois Stifani a declarat ca 43.000 de membrii din GLNF sunt la dispozitia presedintelui Nicolas Sarkozy.

Foto2

Din cei1200 de membrii GLNF care au participat la reuniune, desi erau asteptati in jur de 3.000, majoritatea si-au exprimat dezacordul fata de pozitia Marelui Maestru referitor la implicarea organizatiei franceze in politica, care nu este conform cu statutul organizatiei si au cerut insistent demisia lui Francis Stifani. Francois Stifani, a fost ales in septembrie 2007 presedintele organanizatiei franceze si Mare Maestru. Incepand din decembrie 2009 el se confrunta cu o ampla miscare de protest din partea unor demnitari ai Lojei franceze. Discursul lui Francois Stifani, de a doua zi la reuniunea membrilor fideli, poate fi citit pe site-ul cotidianul <a href=”http://blogs.lexpress.fr/lumiere-franc-macon/wp-content/blogs.dir/693/files/2011/12/SGC-02.11.2011-discours-FS.pdf” target=”_blank”>L’express</a>

<object style=”height: 390px; width: 640px”><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/eTX1PZ5C3Vs?version=3&feature=player_detailpage”><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”><embed src=”http://www.youtube.com/v/eTX1PZ5C3Vs?version=3&feature=player_detailpage&#8221; type=”application/x-shockwave-flash” allowfullscreen=”true” allowScriptAccess=”always” width=”640″ height=”360″></object>

Reclame
Comentarii
  1. gabrielteodorescu spune:

    Marea Lojă Unită a Angliei a restras (temporar) recunoaşterea Marii Loji Naţionale Franceze. De asemenea, Marea Lojă din Irlanda şi Marea Lojă din Scoţia au decis să retragă recunoaşterea acordată GLNF, care se află în mijlocul unui scandal încă din anul 2008. În luna mai 2011, Marile Loji din Germania, Austria, Luxemburg şi Belgia au informat oficial GLNF asupra faptului că nu mai este recunoscută ca fiind o Mare Lojă Regulară.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s