Suntem spionati in detaliu prin intermediul telefoniei mobile(video) – aplicatia IQ Carrier

Posted: 4 decembrie 2011 in noutati in domeniul stiintei si tehnologiei

Suntem spionati in detaliu prin intermediul telefoniei mobile(video)

Un cercetator american specializat in domeniul securitatii informatice, a descoperit pe telefonul sau un instrument care permite urmarirea comunicatiilor, trimiterea mesajelor si a paginile vizualizate de catre utilizator.

Specialistul american in securitatea computerelor, Trevor Eckhart a gasit pe smartphone-ul sau o agenda ascunsa IQ Carrier, care permite spionarea utilizatorului, fiind un program care salveaza adresele site-urilor vizitate, continutul SMS-urilor primite si le transfera fara stirea utlizatorului catre anumite servere, precizeaza <a href=”http://www.lefigaro.fr/hightech/2011/12/02/01007-20111202ARTFIG00581-carrier-iq-le-logiciel-suspect-qui-espionne-les-smartphones.php” target=”_blank”>Le Figaro</a>. Compania care a dezvoltat acest instrument analitic IQ Carrier, se apara si precizeaza ca acesta a fost realizat pentru operatoriilor de telecomunicatii a le permite masurarea fiabilitatii serviciilor lor, oferindu-le si o serie de informatii privind utilizarile clientilor lor. Problema este ca utilizatorii nu au fost informati, iar datele si informatiile sensibile din SMS-uri sunt transmise fara acordul posesorului catre diferite servere, Trevor Eckhart, considerand ca programul este un „cookie spyware”. Conform estimarilor specialistului la ora actuala sunt afectati peste 140 de milioane de utilizatori la nivel mondial, iar in Statele Unite doua mari companii AT&T si Sprint au recunoscut utilizarea IQ Carrier. In Europa marii operatori, Orange si SFR au declarat ca nu au IQ-ul instalat pe smatphone-urile lor.
In SUA „softul informator” se afla instalat pe smartphone-uri de tip HTC si Samsung. In cazul sistemelor Android exista o aplicatie care poate verifica daca telefonul este afectat.  Intr-o declaratie data compania IQ Carrier, a incercat sa minimizeze importanta tranferului de date neautorizate de utilizatori, precizand ca datele ajung in servere, ele fiind criptate, pentru ca apoi ca fie sterse dupa 30 de zile. Ca si efect senatorul american democratul Al Franken a cerut explicatii oficiale companiei producatoare al softului, si in acelasi timp a fost lansat un grup de actiune in SUA impotriva concernelor Samsung si HTC, pentru ascunderea faptului ca telefoanele clientilor pot fi spionate, fiind sesizata si Comisia Nationala de Informatica –CNIL, a Statelor Unite. Concluzia unor specialisti americani in domeniul securitatii informatiilor, este ca in problema delicata de monitorizare a activitatii utilizatorilor pe smartphone-uri, acestia sunt spionati in cel mai mic detaliu, fara stirea lor.

<object style=”height: 390px; width: 640px”><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/T17XQI_AYNo?version=3&feature=player_embedded”><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”><embed src=”http://www.youtube.com/v/T17XQI_AYNo?version=3&feature=player_embedded&#8221; type=”application/x-shockwave-flash” allowfullscreen=”true” allowScriptAccess=”always” width=”640″ height=”360″></object>

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s