Cyber-atac asupra site-ului Administratiei Fiscale din Franta

Posted: 4 Decembrie 2011 in din massmedia internationala

Cyber-atac asupra site-ului Administratiei Fiscale din Franta

Hackerii au copiat site-ul oficial al Administratiei Fiscale din Franta pentru a afla numerele conturilor bancare ale contribuabililor francezi. Scandal fara precedent in Franta, datorat copierii site-ului oficial al Administratiei Fiscale, de catre hackeri in vederea obtinerii detaliilor bancare ale contribuabililor precizeaza <a href=”http://www.leparisien.fr/economie/les-impots-portent-plainte-pour-escroquerie-04-12-2011-1751809.php” target=”_blank”>Le Parisien</a>.  In luna noiembrie mii de francezi au primit un e-mail, ca fiind din partea site-ului oficial Impots.gouv.fr, prin care au fost inselati de catre hackeri, care au  obtinut astfel informatii sensibile cu caracter personal, despre conturile bancare ale clientilor. E-mail-ul de fapt un „phishing” si continea urmatorul text:”in timpul auditurilor noastre anuale referitor la declaratiile fiscale ale utilizatorilor nostrii, am fost depistat o greseala in evaluarea taxelor, prin urmare aveti dreptul la o despagubire in valoare de 170,86 euro”.
Ministrul bugetului, Valerie Pecresse, a depus o plangere impotriva autorilor  necunoscuti, considerand ca este vorba de o escrocherie de proportii. Compania care gazduieste falsul site pentru taxe si impozite a fost identificata de catre specialistii francezi in securitate informatica, ca fiind in Olanda.
Potrivit lui Jean-Philippe Richard, expert in atacuri cibernetice, „exista totusi o scadere semnificativa in practica de phishing, in principal ca urmare a masurilor de protectie puse in aplicare de catre Internet”. Cu toate acestea, escrocii folosesc noile medii informatice precum Twitter pentru a trimite link-uri catre site-urile false pentru a obtine detali referitoare la informatii personale. In ultimul sau raport trimestrial, compania Kaspersky, lider in lupta impotriva atacurilor de pe Internet (viruşi, spam, phishing ), considera ca 0,03%” e-mailurile de phishing sunt inca in  circulatie. Vanzarea frauduloasa de detalii bancare poate valora pana la 1 000 €, ceea ce explica volumul tot mai mare de e-mail-uri false primite de utilizatorii Internetului din toata lumea.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s