Luminile artificiala poate determina gasirea civilizatiilor extraterestre O noua metoda de cautare a existentei civilizatiilor extraterestre

Posted: 7 noiembrie 2011 in astronomie/astrofizică

Această prezentare necesită JavaScript.

Luminile artificiala poate determina gasirea civilizatiilor extraterestre

O noua metoda de cautare a existentei civilizatiilor extraterestre este dezvoltata de specialistii americani, avand la baza conceptul de iluminare puternica a oraselor superpopulate, deci a luminii artificiale. Intr-un studiu recent aparut in Astrobiology Journal, Avi Loeb de la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics, si Edwin Turner de la Princeton University, ofera o noua metoda de cautare a inteligentei extraterestre, in galaxia noastra, scrie <a href=”http://www.universetoday.com/90682/looking-for-the-city-lights-of-alien-civilizations/” target=”_blank”>UniverseToday</a>.

Ca si in cazul altor metode de investigatie SETI, cei doi cercetatori se bazeaza pe ipoteza ca extraterestrii ar dispune de tehnologii asemanatoare cu cele existente pe Terra. Este rezonabila motivatia celor doi, daca presupunem ca orice viata inteligenta care ar fi evoluat, foloseste atat lumina de la steaua ei, dar si o iluminare artificiala, pe timpul noptii. In cazul unei planete indepartate lumina artificiala ar trebui sa se distinga de cea data de steaua mama. Loeb si Turner, considera ca ar trebui detectata variatia intensitatii luminoase in cazul unei exoplanete asemanatoare cu Pamantul. Ei considera ca orbitarea planetei ar trece prin faze similare cu cele ale Lunii, iar in acest caz lumina artificiala ar fi vizibila pe Terra cu ajutorul telescoapelor, decat lumina reflectata de planeta de la steaua sa. Cei doi cercetatori considera ca telescoapele de care dispune omenirea in prezent sunt capabile sa perceapa lumina generata de o metropola de dimensiunea Tokyo, afata pe o exoplaneta in Centura Kuiper, in zona ocupata de Pluto si Eris. Daca exista civilizatie acolo, ar trebui sa fim capabili sa o vedem la nivelul de tehnologie de care dispunem in prezent. Turner a declarat ca desi este putin probabil sa existe orase extraterestre la marginea sistemului nostru solar, principiul stiintific presupune de a gasi metode pentru verificarea si a acestei ipoteze. Ei mai considera ca tehnologia pamanteana a trecut la tehnologia prin fibra optica, ceea ce a determinat faptul de a fi mai putin detectabili si noi ca si civilizatie, de catre alte civilizatii extraterestre.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s