Solar-ship-hybrid-airship – dirijabil solar –galerie foto video

Posted: 28 Octombrie 2011 in aeronautica

Dirijabil solar –galerie foto video

Această prezentare necesită JavaScript.

Solar, este un dirijabil hibrid, care va putea fi utilizat pentru diferite aplicatii inclusive pentru activitati de turism. Prin combinarea de design aerospatial hibrid cu propulsii avansate datorita panourilor fotovoltaice montate pe aripa,  Solar dispune de o flexibilitate si manevrabilitate mult mai mare decat a unui avion, dispunand de o eficienta de neegalat, scrie <a href=”http://www.gizmag.com/solar-ship-hybrid-airship/20263/” target=”_blank”>Gizmag</a>.

Foto1

Dirijabilul solar poate decola si ateriza pe distante scurte, de dimensiunea unui teren de fotbal. Dirijabilul hibrid este o creatie canadiana, mai ales ca in ultimul timp renaste interesul pentru dirijabile cu diverse utilizari militare si comerciale. Balonul este umplut cu heliu, iar aeronava dispune de un motor electric alimentat exclusiv de la energia furnizata de bateriile de la bord, incarcate prin intermediul panourilor solare.

Foto 2

Canadienii au proiectat, trei modele, iar acest model are o sarcina utila de pana la 750 kg, putandu-se deplasa pe o distanta de aproximativ 2.500 km, cu o viteza maxima de 120 km/ora. Poate decola si ateriza pe piste improvizate cu o lungime de  minim 50 metrii, fiind foarte util pentru accesul pe calea aerului in zonele greu ascesibile si indepartate. Modelul mediu – Chui, are caracteristici mult imbunatatite,sarcina utila de pana la 2.500 kg, si o autonomie de aproximativ 5.000 km, la o viteza de 100 km/ora.

Foto3

Modelul gigant Nanuq, este un cargobot, fiind proiectat pentru sarcini utile de pana la 30 de tone, autonomie de peste 6.000 km, la viteze de pana la 120 km/ora, avand insa nevoie de o pista de lungime de 200 metrii.

Modelul prezentat are o anvergura de 10 metrii si este un prototip. Viziunea companiei producatoare, <a href=”http://ideas.solarship.com/” target=”_blank”>SolarShip</a>, prevede pentru viitor realizarea unor astfel de aeronave solare,  care sa fie utilizate pentru livrari de urgenta in comunitatile indepartate si ajutor in caz de catastrofe naturale, in misiuni de monitorizare a mediului si in diferite aplicatii militare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s