Psihologia femeii fata de sex – femeile fac sex nu din dragoste sau pasiune…

Posted: 18 Octombrie 2011 in psihologie

Femeile nu fac sex din dragoste sau pasiune, ci conduse de un intreg set de cauze „neromantice”: din plictiseala, din mila sau pentru a-si trata migrenele. Acestea sunt rezultatele unui studiu coordonat de o echipa de psihologi americani.

Datele studiului sunt cuprinse in cartea „De ce femeile fac sex”, scrisa de Cindy Meston si Daivid Buss, profesori de psihologie la Universitatea din Texas. Cei doi specialisti au indicat ca femeile au 200 de motive pentru care se dedau placerilor carnale, atractia sexuala nefiind primordiala. Frecvent, femeile fac sex pentru a avea liniste in familie, pentru a scapa de migrene sau drept multumire pentru cina gustoasa pregatita de partener, scrie Actualno.

„Studii anterioare au aratat ca majoritatea barbatilor gaseste femeile ca fiind atractive sexual, intr-o oarecare masura. Cele mai multe femei nu au aceeasi parere despre barbati”, scriu autorii.

Cei doi psihologi au intervievat 1006 femei pentru documentarea materialului, obtinand rezultate cel putin surprinzatoare. Una dintre femeile intervievate a spus ca face sex pentru purificare spirituala, deoarece ea crede ca sexul te poate duce cel mai aproape de Dumnezeu. O mare parte dintre femei, 84 la suta, au recunoscut ca fac sex pentru a-si asigura o viata linistita sau pentru a negocia cu partenerii impartirea atributiilor casnice.

O alta doamna participanta la studiu a declarat ca face sex din plictiseala, pentru ca asa are o ocupatie si nu mai are prilej sa faca scandal. Surprinzator a fost raspunsul unei alte femei, care a spus ca a facut sex cu mai multi barbati pentru ca i-a fost mila de ei. Autorii au mai constatat ca 10 la suta dintre femei se lasa atrase in dormitor in schimbul unor cadouri sau a unei cine delicioase.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s