O cronologie a universului realizata pe baza transparentei sale la radiatia UV(video)

Posted: 18 octombrie 2011 in astronomie si astrofizica in general

O cronologie a universului realizata pe baza transparentei sale la radiatia UV(video)

Un nou studiu in domeniul astrofizicii concluzioneaza faptul ca Universul a fost mai transparent decat predictia cercetatorilor in domeniu.

Observatiile referitoare la galaxii foarte indepartate, realizate cu telescopul VLT confirma faptul ca universul era format deja , dupa un miliard de ani dupa Big Bang, precizeaza <a href=”http://www.cieletespace.fr/node/7962” target=”_blank”>Ciel&Space</a>.

Se pare ca imediat dupa Big Bang la doua sute de milioane de ani, universul continea gaz cosmic in protortie intre 10 – 50%. Cinci galaxii au stat la baza acestui studiu ele fiind printre cele mai indepartate galaxii cunoscute pana in prezent. O echipa de astronomi condusi de L. Pentericci de la Observatorul din Roma, pe baza emisiilor de hidrogen si in special pe spectroscopia in UV, au reusit sa faca noile determinari. Studiul radiatiei UV a fost utilizata pentru a masura gradul de transparenta a universului, stabilindu-se pentru prima data o cronologie a evolutiei sale. Mai ramane totusi un mister care este sursa de lumina UV din seria Lyman, care a facut ca universul sa fie transparent asa cum il cunoastem noi astazi. Confirmarea sau infirmarea acestei noi ipoteze va reprezenta unul din obiectivele urmarite de cercetatori, care vor folosi datele furnizate de telescopul european E-ELT. Agentia Spatiala Europeana –<a href=”http://www.eso.org/public/videos/eso1138a/” target=”_blank”>ESA</a>,  a realizat un material video care prezinta universul atunci cand varsta acestuia era mai mica de un miliard de ani.

rog pe cei care preia … sa posteze macar sursa primara scriam intr-un alt articol,… ca macar sa deceleze si sa nu mai copieze la greu… mai ales ca unii nici nu au acces la unele cercetari si articole stiintifice!!! asta e Ro ce sa ne mai miram

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s