Americanii cerebreaza Ziua lui Columb- descoperirea Lumii Noi

Posted: 13 Octombrie 2011 in comemorari

Americanii cerebreaza Ziua lui Columb- descoperirea Lumii Noi

Această prezentare necesită JavaScript.

In noaptea de 11 spre 12 octombrie 1492 Rodrigo de Triana un marinar de pe corabia Pinta sub comanda lui Cristofor Columb zareste pamantul, europenii descoperind astfel Lumea Noua, America. Este vorba de o insula din Caraibe numita astazi Hispaniola si care este disputata de Haiti si Republica Dominicana.

Presedintele Franklin Delano Roosevelt, desemneaza Ziua lui Columb, incepand din 1934, americanii sarbatoresc  an de an Columbus Day, in a doua luni a lui octombri  precizeaza <a href=”http://memory.loc.gov/ammem/today/oct12.html” target=”_blank”>Today in History</a>.

Foto1

Incepand din 1971in a doua luni din luna octombrie este sarbatoare federala, americanii comemorand astfel descoperirea Lumii Noi de catre Cristofor Columb. Ca si recunoastere in centrul New York-ului exista statuia lui Cristofor Columb. Ca o recompensa pentru descoperirile sale valoroase , monarhii spanioli recunosc meritele sale  existand 4 carti in 1502, in care sunt trecute privilegiile si acordurile coroanei.

Foto 2

Biblioteca Congresului din Statele Unite detine o copie a celebrei carti despre Cristofor Columb. Cerebrarea primei zile Columb a avut loc in 12 octombrie 1792. La aniversarea de 400 de ani presedintele Statelor Unite de atunci Benjamin Harrison a emis o proclamatie in 1892 recomandand americanilor respectarea aniversarii a 400 de ani de la descoperirea Americii de catre Columb.

Foto 3

Colorado a fost primul stat american care a sarbatorit Columbus Day pe 12 octombrie 1909 , in frunte cu guvernatorul New York-ului, Charles Evans Hughes, urmand o parada impresionanta.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s