Civilizatiile mai avansate din galaxie ar putea trai in interiorul gaurilor negre, conform unui cosmolog rus

Posted: 8 Octombrie 2011 in astronomie/astrofizică, cosmologie

Civilizatiile mai avansate din galaxie ar putea trai in interiorul gaurilor negre, conform unui cosmolog rus

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Cosmologul rus Veaceslav Dokuchaev, sustine o idee senzationala referitor la posibilitatea existentei unor civilizatii avansate in interiorul gaurilor negre.

Veaceslav Dokuchaev, cercetator la Institutului pentru Cercetari Nucleare al Academiei Ruse de Stiinte, din Moscova, in studiul publicat recent, sustine faptul ca daca viata ar exista in interiorul unei gauri negre, atunci civilizatia respectiva ar fi cea mai avansata din galaxie .

Conform cercetatorului rus dovezile existente si noile cercetari in domeniu, in interiorul unei gauri negre ar exista un” zgomot alb” adica regiuni in care fotonii pot exista pe anumite orbite periodice.

Foto1
El speculeaza in lucrarea publicata de Universitatea Cornell, in arXiv jurnal, ca daca exista posibilitatea unor orbite stabile pentru fotoni, nu ar exista nici un motiv sa nu existe in interiorul unei gauri negre si orbite stabile, pentru obiecte mai mari cum ar fi planetele. Astfel dincolo de orizontul evenimentului exista orizont Cauchy, unde spatiul si timpul ar putea reveni la legaturi stabile.

Concluzia studiului este ca in interiorul unui orizont Cauchy ar putea exista chiar viata, si posibil o civilizatie de tip III pe scara Kardashev. Civilizatia pamanteaza la ora actuala tinde sa atinga statutul de nivel I, pe o astfel de ierarhizare. Conform declaratiilor sale interiorul gaurilor negre supermasive ar putea fi locuite de civilizatii invizibile din exterior. Dar datorita fortelor gavitationale enorme, cum nimic nu a scapat din interiorul unei gauri negre este dificil a stii in urmatoarea perioada, daca previziunile cercetatorului rus sunt adevarate.

Mecanismele interne ale unor gauri negre masive pot fi mai putin ostile decat am putea crede, avand poate regiuni stabile, unde poate exista viata si chiar planete.

Gaurile negre in rotatie au o structura interna complexa, care permite fotonilor (particule usoare) si particulelor de dimensiuni mult mai mari sa orbiteze in siguranta punctul central, dupa cum sustine Academia Rusa de Stiinte.

Fluxurile gravitationale din cadrul punctului central sunt atat de puternice incat chiar si lumina este absorbita. Insa Dokuchaev a studiat cu atentie dinamica orbitelor planetare periodice stabile inconjuratoare, stabilind ca niciuna nu se incheie in punctul central sau parasesc gaura neagra.

Aici, spatiul existential este relativ incapator, creand spatiu pentru viata in “inimile” negre ale nucleelor galactice.

In lucrarea sa, Dokuchaev demonstreaza ca “viata in interiorul eternelor gauri negre este posibila in principiu, daca aceste gauri negre se rotesc sau sunt incarcate si suficient de mari incat sa diminueze fortele curentilor si radiatia valurilor gravitationale la un nivel acceptabil.”

Propune ca civilizatiile avansate de tipul III pe scara Kardashev-civilizatii care au dobandit controlul total al resurselor galaxiei lor- pot trai in interioarele unor asemenea gauri negre.

“Presupunem ca civilizatiile avansate pot trai in siguranta in interiorul gaurilor negre de dimensiuni foarte mari din nucleele galactice, fiind invizibile, privite din exterior. ”

“Punctul central pur lumineaza planetele interne ce orbiteaza si asigura alimentarea cu energia necesara sustinerii vietii” a mai adaugat el. “O iluminare suplimentara iin timpul noptii provine din fotonii cu circulatie permanenta.”

In urma atingerii orizontului spatiu-timp al unei gauri negre- granita dincolo de care, lumina si alte materii nu pot trece- un observator teoretic intra intr-o regiune unde dimensiunea radiara este mai mult temporala decat spatiala. Aici, existenta orbitelor conventionale este imposibila.

Cu toate acestea, dincolo de orizontul Cauchy intern, dimensiunile se inverseaza iarasi, trecand intr-un plan unde exista orbite stabile pentru planete de dimensiuni mari.

“Acest spatiu al gaurilor negre interne, ascuns de cele doua orizonturi din intregul univers extern, este intr-adevar un loc potrivit supravietuirii in conditii sigure,” scrie Dokuchaev. “Singurul lucru necesar este sa iti amplasezi vehiculul sau planeta pe o orbita periodica stabila, in interiorul gaurii negre.”

Dokuchaev speculeaza ca aceste inele sunt non-ecuatoriale, avand o structura bogata. Cu toate acestea, ca sa poata exista in acest taram, orice civilizatie de acest fel ar trebui sa fi depasit conditii extreme precum marile forte ale curentilor.

“Totusi, exista probleme (sau poate avantaje?) privind viata in interiorul gaurilor negre, care merita mentionate, precum posibila violare a cauzalitatii si cresterea densitatii energiei in imediata vecinatate a orizontului Cauchy,” conchide Dokuchaev.

http://www.theepochtimes.com/n2/science/can-life-survive-inside-black-holes-62398.html

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s