Manuscriscesele de la Marea Moarta on line prin intermediul lui Google(foto-video)

Posted: 29 Septembrie 2011 in arheologie

Această prezentare necesită JavaScript.

Manuscriscesele de la Marea Moarta on line prin intermediul lui Google(foto-video)

Cele mai vechi documente biblice cunoscute, sunt acum disponibile pentru a fi citite si on-line, cu ajutorul lui Google.

Google a pus la punct un instrument care permite traducerea in engleza pentru persoanele interesate a manuscriselor de la Marea Moarta, prin mutarea moue-ului pe text, scrie <a href=”http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2042048/Dead-Sea-Scrolls-online–mouse-pointer-instantly-translates-English.html” target=”_blank”>DailyMail</a>.

Foto1

Rezolutia la care pot fi vizualizate fotografiile manuscriselor este foarte buna 1.200 megapixeli, imaginile fiind foarte clare, astfel pot fi observate cele mai mici detalii ale pergamentelor. Proiectul este realizat impreuna cu cercetatorii de la IAA, Muzeul de antichitati de la Ierusalim, Israel.

Foto2

Descoperite de beduini in perioada 1947-1956, specialistii considera ca vechimea manuscriselor ca fiind de peste 2.000 de ani, ele fiind ascunse in jurul anului 70 e.n. intr-o pestera pentru a fi ferite de distrugerile romanilor.

Foto3

Scrierile pe pergament contin cartea lui Isaia, texte cu rugaciuni, interpretari biblice, precum si lista locurilor sacre unde au fost ascunse tezaurul Templului din Ierusalim, inainte de a fi distrus de romani in 70 e.n. James Snyder, directorul muzeului din Ierusalim a precizat ca aceste simboluri culturale, va oferi posibilitatea intelegerii inceputurilor istoriei biblice.

<object style=”height: 390px; width: 640px”><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/5rYj_0foJYA?version=3″><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”></object>

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s