Einstein poate sta relaxat; E inca este egala cu mc2!

Posted: 29 Septembrie 2011 in astronomie/astrofizică, Fizică

Einstein poate sta relaxat; E inca este egala cu mc2!

Renumitul fizician Frank Close, indemna la precautie inainte de a se renunta la teoria relativitatii a lui Einstein, si a postula posibilitatea calatoriei in timp. Vestea conform careia neutrinii din experimentul Opera de la CERN se deplaseaza cu o viteza superioara vitezei luminii in vid a facut deja inconjurul lumii, generand opinii pro si contra din partea fizicienilor, scrie <a href=”http://www.guardian.co.uk/science/2011/sep/24/einstein-e-equals-mc2” target=”_blank”>The Guerdian</a>.

Frank Close este un reputat profesor de fizica teoretica la Universitatea Oxford si Exeter College, fiind autorul a numeroase studii in domeniu.

Conform declaratiilor sale toata aceasta tevatura in jurul descoperiii cercetatorilor de la CERN, este doar un simplu zvon. Teoreticianul britanic contempla noua descoperire, gandindu-se ca cartea sa – Neutrinul, a fost depasita, deceland  asupra necesitatii rescrieii ei.

In caz ca noua descoperire este valida, manualele de fizica, si stiinta fundamentala s-ar prabusi, necesitand rescrierea teoriilor fundamentale care guverneaza si existenta universului. Cea mai mare constructie teoretica a mintii umane, teoria relativitatii a lui Einstein, a revolutionat gandirea stiintifica la inceputul secolului XX.

Si totusi particulele care pot calatori mai repede decat lumina capabile sa trasporte informatii, ar modifica toata fizica.

Consecinta a teoriei lui Einstein, este faptul ca viteza luminii in vid este limita de viteza a proceslor fizice, in spatiile inertiale.

Savantul este sceptic referitor la faptul ca cercetatorii din cadrul proiectului Opera au rasturnat aceasta paradigma care dainuite de mai bine de 100 de ani.

Masurarea timpului la precizii de nanosecunde, implica momentul in care semnalele elctronice au trecut prin circuite, in multitudinea cailor de dimensiuni nano, in complexul de contorizare. Timpul scurs a fost totusi determinat cu un anumit grad de incertitudine, este opinia specialistului englez, concluzionand ca si precizia de masurare a distantei de aproximativ 730 km, prin metode geodezice are o anumita eroare de masura.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s