Chipul de pe Marte din nou in actualitate

Posted: 18 Septembrie 2011 in astronomie/astrofizică

Chipul de pe Marte din nou in actualitate

A fost elucidat misterulChipului de pe Marte? Cotroversele legate de celebrele folografii s-au incheiat? Ramane de vazut; specialistii in domeniu isi vor spune cuvantul.

Noua fotografie de inalta rezolutie a fetei „de pe Marte” se dovedeste cel mai faimos punct de reper pe Planeta Rosie el fiind doar un deal stancos, se precizeaza in articolul publicat in Dailymail.

Fotografiile acestei figuri care seamana cu un chip au nascut de-a lungul timpului teorii ale conspiratiei. Primele fotografii au fost facute inca din  1965 de catre sonda Mariner 4.

Pamantenii au avut ocazia sa observe pe suprafata planetei cratere si anumite canale. Incepand cu 1976 statiile automate  Viking 1 si 2 au asolizat pe Planeta Rosie, prilej cu care au fost realizate si experimente biologice la bordul acestor statii, descoperindu-se o activitate chimica deosebita si neasteptata, nefurnizand totusi date clare si certe. Intr-o fotografie din cele 22 facute de sonda Viking Orbiter in iulie 1976 a aparut un deal cu o forma ciudata avand trasaturile unei fete umane.

In  noua fotografie facuta de la aproximativ1870 km, prezentata de catre cei de la Nasa, realizata cu o camera high-definition  HiRISE aflata la bordul Mars Reconnaissance Orbiter,  observam ca in cele din urma Chipul este doar un deal in mijlocul  desertului martian. Putem considera ca mitul martian a fost spulberat?

Imaginea obtinuta este incredibila si ne arata o alta fata a planetei Marte, fiind luata la anumite latitudini nordice a Planetei Rosii, aratandu-ne doar forme de relief erodate.

Adeptii teoriei conspiratiei  cred ca se confruntă cu UIS –  dovezi concludente ale vietii inteligente pe Marte, acest Chip fiind considerat  un artefact al unei vechi civilizatii martiene.

Si totusi  Nasa nu a putut emite nici o opinie oficiala referitor la asa numita fata de pe Marte, iar dupa publicarea fotografiilor in 1998 au avut grija a evita cu grija acest subiect.

Imagini deosebite din 2006 http://www.youtube.com/watch?v=nDBVO2QEYgU&feature=player_embedded

si noua fata in 2009

http://www.youtube.com/watch?v=_xAMv8vdY_k&NR=1

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s