Britanicii incearca sa reinvie un satelit de cercetare

Posted: 15 Septembrie 2011 in astronomie/astrofizică

Britanicii incearca sa reinvie un satelit de cercetare

Reconstituirea unui satelit lansat de britanici in urma cu 40 de ani, este proiectul ambitios al unei echipe de cercetatori, din Marea Britanie.

Prospero, este singurul satelit britanic de cercetare, care a fost lansat la 28 octombrie 1971, cu ajutorul unei rachete Arrow, de la baza Woomera, Australia, o replica a sa se gaseste expusa la Muzeul de Stiinta din Londra, scrie <a href=”http://www.sciencesetavenir.fr/actualite/espace/20110913.OBS0301/premiere-tentative-d-archeologie-spatiale.html” target”_blank”>Sciences&Avenir</a>.

In cadrul laboratorului de cercetare spatiala Mullard, Anglia, un grup de specialisti inimosi incearca sa reinvie acest satelit aflat pe o orbita circumterestra. Satelitul a operat pana in 1996, Prospero ramanand de atunci in asteptare. Se doreste ca acesta sa fie din nou operational, grupul de cercetatori, cauta documentele cu codurile in Arhivele Nationale de la Londra. Oricum semnalele care vor fi trimise, sunt de tip analogic, specialistii au creat un nou sistem care poate genera comenzi asupra satelitului aflat in stare de veghe. La vremea respectiva dupa trei esecuri, britanicii au renuntat la programul de lansare a satelitilor de cercetare stiintifica. Prospero R3 este primul si ultimul satelit britanic ajuns operational pe o orbita a Pamantului.

 

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s