Substante toxice detectate in cazul a 14 brabduri de imbracaminte

Posted: 25 August 2011 in Fără categorie

Marti, Greenpeace, a anuntat anuntat gasirea unor urme de substante chimice foarte toxice, care pot afecta organele de reproducere umane, in cazul a 14 producatori importanti de imbracaminte din lume.
Organizatia de mediu Greenpeace, a prezentat astazi masmediei internationale, descoperirea in produsele unor firme de prestigiu, gen Adidas, Uniqlo, LiNing, H&M, Abercrombie&Fitch, Lacoste, Converse, Ralph Lauren, Puma, Nike, a unor urme de substante toxice nocive pentru organism, scrie Maxisciences.
Raportul analizelor a fost prezentat intr-o conferinta de presa tinuta la Beijinng.
Greenpeace a cumparat produse din aceste branduri fabricate in diverse locatii gen China, Vietnam, Malaezia si Filipine, analizand materialul textil din care sunt realizate produsele.
In urma analizelor de laborator s-a constat prezenta unor substante foarte toxice, ca etoxilati , gen nonilfenolul(NPE) in 2/3 din probele analizate.
Sustantele periculoase descoperite in articolele de imbracaminte, perturba sistemul endocrin, pana la punerea in pericol a fertilitatii umane. Specialistii Greenpeace au constat ca substantele sunt reziduale, ele fiind active chiar si dupa spalare.
Dupa publicarea raportului Puma si Nike au prezentat angajamentul lor de a elimina din procesul de fabricatie, a produselor toxice din toate loturile lor pana in 2020. Compania Adidas nu a exprimat nici un angajament ferm fata de cele descoperite, oferind massmediei internationale doar explicatii vagi in cazul aceleasi conferinte de presa.
Raportul celor de la Greenpeace, divizia Asia, prezinta si faptul ca furnizorii de branduri textile au infectat si apa unor rauri din China, cu aceste substante toxice, perturband si infectand astfel mediul in zonele unde s-au produs deversarile.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s