Arabia Saudita va construi cea mai inalta cladire din lume(1609 metrii)

Posted: 16 August 2011 in Fără categorie

Dominand capitala Dubai, turnul Burj Khalifa, cu cel 160 de etaje, avand o inaltime de 828 de metrii, inaugurat la finele lui 2010 este cea mai inalta constructie din lume.
Printul Alwaleed bin Talal din Arabia Saudita, a anuntat ca noul turn care va fi construit Kingdon Tower, va depasi 1.609 de metrii in inaltine(o mila), scrie FuturaSciences.
A fost deja semnat un acord de catre BTP Arabia Binladingroup, pentru acest proiect in valoare de 1,2 miliarde de euro. Turnul avand la baza o sectiune triunghiulara sub forma a trei petale, cu o forma care va minimize formare vartejurilor in cazul vantului puternic, a fost proiectat de firma de arhitectura Adrian Smith&Gill Grodon.
Cladirea monumentala va fi amplasata in centrul Kingdom City, o zona exclusivista de peste 5 km patrati, din Jeddah in apropierea Marii Rosii, coltul din sud-est fiind indreptat spre Mecca.
Constructia va fi finalizata in urmatoarele 36 de luni, si ofera peste 530.000 de metrii patrati in special pentru birouri. Este inclus si un hotel de lux, sic el mai mare observatory astronomic din lume, cladirea dispunand de 59 de lifturi, care au o viteza de deplasare de 36 km/ora. Proiectarea este finalizata, inclusiv desenele si calculul de rezistenta al fundatiilor, pilonii sunt in curs de ofertare, dar unele studii preliminare geologice referitoare la rezistenta solului, impun reducerea inaltimii turnului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s