Cautarea dovezilor in sprijinul teoriei universurilor paralele

Posted: 14 August 2011 in Fără categorie

Cercetatorii doresc sa demonstreze teoria universurilor paralele cautand dovezi certe in acest sens.
Un grup de astrofizicieni condusi de Daniel Mortlock, de la Imperial College London, au inceput testarea teoriei universurilor paralele cu ajutorul unui soft dezvoltat pe calculator, scrie LiveScience.
In opinia multor specialisti, dupa Big Bang, binomul spatiu-timp a expandat cu rate diferite, dand astfel nastere mai multor universuri, cu propriile lor legi fizice.
Idee pur teoretica pana acum, este dezvoltata in prezent, cercetatorii britanici admitand ca in urma unor astfel de interactiuni, dintre aceste universuri paralele ar trebui sa fie detectate urme.
Algoritmul dezvoltat pe calculator, analizeaza datele furnizate de NASA si ESA, cautand concidente stranii, rezultate din interactiunea unor universuri paralele.
Aparitia teoriei M in 2008, a supergravitatiei este consistenta, intr-un spatiu cu 11 dimensiuni. Versiune a teoriei corzilor, teoria adauga unele dimensiuni chiar infinite(extradimensiuni), pe care oricum noi nu le putem decela si chiar observa, detectand doar un univers 4-dimensional.
Teoria universurilor paralele, exista doar in cea de a 11-a dimensiune.
Fizicienii, considera ca aceste universuri paralele variaza in diferite forme, dimensiuni si caracteristici, de la forma de gogoasa cu gaura in mijloc, pana la forma unei coli de hartie. In aceste noi universuri se considera ca protonul poate fi instabil, atomii se pot dizolva, AND-ul nu se poate forma, deci nu poate exista viata inteligenta, datorita inexistentei unei materii stabile.
Cea mai recenta notiune introdusa in domeniu este cea a universului multiplu -“multivers”, care ar putea contine un numar infinit de universuri cu legitati fizice diferite. Este posibil ca in fiecare moment sa aiba loc Big Bang-uri, universul cunoscut de noi, coexistand cu acestea aflate in expansiune, ca si cum universul nostru ar fi un balon plutind intr-o ocean format din alte baloane.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s