Constructie megalitica fara sens in Coreea de Nord(galerie foto)

Posted: 2 August 2011 in din massmedia internationala

Această prezentare necesită JavaScript.

 

 

Abandonat 24 de ani hotelul Ryugyong, din Phenian va fi finalizat in 2012.

Grandioasa costructie in stil communist, hotelul Ryugyong, plasat in partea vestica a capitalei Phenian a Coreei de Nord, reprezinta una dintre cele mai ciudate constructii din Asia orientala, care va fi finalizata pana in 2012.

Proiectata in 1980 in stilul megalitic al comunistilor coreeni, constructia a inceput in 1987, ea fiind abandonata in 1993, din cauza costurilor uriase, precizeaza <a href=”http://www.gizmag.com/ryugyong-hotel-pyongyang/19389/” target=”_blank”>Gizmag</a>.

Foto1

Avand o inaltime impresionanta de 330 metrii(1082 picioare) Ryugyong este considerata una dintre cele mai inalte cladiri din afara SUA, si reprezinta un monument impozant al Coreei de Nord si a liderului comunist Kim Il-Sung.

Constructia poate fi comparata cu cea mai inalta cladire din New York,  Empire State Building, construita in 1931 si avand o inaltime de 381 metrii si 102 etaje.

Foto2

Datorita prabusirii Uniunii Sovietice in 1992 sprijinul financiar a fost sistat din partea rusilor pentru Coreea de Nord, constructia a fost abandonata, devenind o destinatie prezentata de Google Earth, ca fiind “Hotel of Doom”.

In 2008 costurile pentru finalizarea constructiei au fost estimate la 2 miliarde de dolari americani.

Foto3

Conglomeratul egiptean Orascom a investit deja 400 milioane de dolari, reusind astfel finalizarea in sticla a exteriorului cladirii, de culoare albastru-verde.

Deschiderea oficiala va avea loc in 2012 penru a sarbatori aniversarea “lederului etern” Kim Jong –II.

Orascom doreste sa furnizeze servicii in domeniul telecomunicatiilor, si in special al telefoniei mobile, in Coreea de Nord.

Foto4

Si totusi un gigant hotel cu 3.000 de apartamente, si 5 restaurante rotative nu ar avea nici un sens intr-o tara care nu dispune de o industrie turistica, si mai ales de resurse, astfel specialistii considera finalizarea proiectului ca fiind fara sens intr-o tara precum Coreea de Nord.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s