A inceput sarbatoarea de Ramadan

Posted: 2 August 2011 in din massmedia internationala

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Oficial sarbatoarea de Ramadan a inceput in aceasta dimineata, in Franta, si va dura 30 de zile, pana la sfarsitul acestei luni.

Ramadan-ul este cea de a noua luna a calendarului islamic, fiind luna postului si reprezinta cea mai importanta sarbatoare musulmana, scrie <a href=”http://www.leparisien.fr/societe/dur-dur-le-ramadan-en-aout-01-08-2011-1551310.php” target=”_blank”>LeParisien</a>. Sarbatoarea de Ramadan a inceput de stazi in Franta, fiind sarbatorita de peste 6 milioane de musulmani, urmand ca de maine sa inceapa si in Maroc, si alte state arabe.

Peste un miliard de musulmani din intreaga lume, vor intra in postul Ramadanului, si vor duce un trai de abstinenta si rugaciune timp de 30 de zile. De la rasaritul Soarelui si pana la apus, adeptii credintei islamice, musulmanii nu vor manca, nu vor consuma lichide si nici nu vor fuma.

Ziua de post si de rugaciune se va incheia la apusul Soarelui cu o masa traditionala numita lftar, Ramadanul insemna belsug si veselie pentru fiecare musulman.

A noua luna din calendarul islamic cerebreaza perioada in care profestul Muhammad a primit revelatia coranica.

Purtatorul de cuvant al Marii Moschee din Paris a declart pentru presa, ca: “ intr-o tara non-musulmana cum este Franta, sarbatorirea Ramadanului este meritorie, deoarece ispitele sunt mari mai ales in toiul verii”. El a mai precizat ca femeile insarcinate, copii si oamenii bolnavi sunt scutiti de acest post.

In urma cu un deceniu prima zi a Ramadanului era la mijlocul lunii noiembrie. Calendarul musulman este un calendar lunar, denumit Hijri, iar luna calendaristica are doar 29,53 zile. Acesta este motivul pentru care exista un avans de 10-12 zile fata de calendarul nostru Gregorian. Ultima data cand sarbatoarea de Ramadan a inceput in august, a fost in 1979, urmand ca abia in 2043 sa mai fie tot in aceasta luna. In luna de purificare spirituala, postul este practicat zilnic din zori si pana in amurg, durata sarbatorii este mai mare atunci cand Ramadanul se apropie de solstitiul de vara din 21 iunie.

Ramadanul este luna iertarii si a milei, religia islamica stabileste postul ca un mijloc de purificare si ca o dovada de credinta.

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s