Teorie surprinzatoare: specia umana se afla in afara riscului extinctiei

Posted: 13 Iunie 2011 in din massmedia internationala

Darren Curnoe, specialist in antropologie  si evolutia speciilor, lector la Universitatea New South Wales Sydney – Canberra, Australia, a emis o teorie conform careia specia umana ar putea rezista la fenomenul de extinctie.

Comparand ciclurile disparitiei  fiintelor umane cu cele ale disparitiei animalelor, cercetatorul considera ca  evolutia speciei umane a fost influintata covarsitor prin extinderea  agriculturii in urma cu 8.000 de ani, scrie <a href=”http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2002485/Are-human-beings-extinction-proof-Evolution-expert-anthropologist-makes-startling-claim-Doomsday-clock-moves-minute-midnight.html” target=”_blank”>DailyMail</a>.

Concluzia studiului  sau este ca explozia demografica si evolutia civilizatiei umane, comparate cu
ciclurile istorice de disparitie a unor specii, indica faptul ca evolutia  speciei umane este in afara riscului extinctiei.

Cercetatorul  introduce notiunea de ora virtuala a sfarsitului lumii, ca si un indice al  potentialului de risc in cazul unei extinctii. El este calculat in functie de  riscul virtual cu care specia umana se confrunta.

Este vorba de  modelarea unei apocalispse teoretice, care ar putea duce la sfarsitul rasei  umane, ceasul virtual si ora exacta au fost stabilite in functie de  amenintarile cu care civilizatia umana se confrunta.

Anul 1953 reprezinta 2 minute conform cesului  virtual , fiind anul in care SUA a dezvoltat bomba cu hidrogen. Conform  studiului anul 1991 ar reprezenta 17 minute pana la apocalispsa, fiind anul in
care SUA si URSS au semnat tratatul de neproliferarea a armelor nucleare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s