Robotul Rubik rezolva cubul in 10 secunde(video)

Posted: 1 Iunie 2011 in recorduri spulberate

 

Robotul Rubik rezolva cubul in 10 secunde(video)

Această prezentare necesită JavaScript.

Robotul Rubik a rezolvat acest puzzle iconic in doar 10 secunde.

Ruby bate recordul anterior detinut de un alt android, Cubinator care realizase in octombrie 2010 rezolvarea cubului in18,2 secunde, scrie <a href=”
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1392766/Ruby-robot-breaks-Rubiks-Cube-record-solving-iconic-puzzle-just-10-seconds.html” target=”_blank”DailyMail</a>.

Proiectul apartine la 6 studenti aflati in ultimul an de studii la Universitatea Swinburne din Melbourne. Combinand cunostiintele de robotica cu cele din domeniul ingineriei software, ei au reusit constructia robotului care este capabil sa realizeze miscari precise si mai ales rapide.
Androidul – botezat Ruby, scaneaza starea initiala a cubului inainte de a incepe a lucra la rezolvarea lui.

 

<object style=”height: 390px; width: 640px”><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/oWtBTKpWVXk?version=3″><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”></object>

 

 

Cubul Rubik a fost inventat in 1974 de profesorul de arhitectura Erno Rubic, in dorinta de a-i ajuta pe studentii sai sa-si dezvolte abilitatea de a percepe in spatiu, fiind denumit initial „Cubul Magic”. In 1980 a primit premiul de Cel mai bun puzzle al anului. Notorietatea sa a condus la numeroase recorduri de vanzari, el fiind considerat cel mai bine vandut joc puzzle la nivel mondial (350 de milioane de cuburi vandute in 2009).

Recordul in materie este detinut de adolescentul de 16 ani, Feliks Zemdeg, care a reusit sa revolve un cub Rubik clasic (3x3x3) in doar 6,24 de secunde.

Feliks a reusit aceasta perfomanta in cadrul unei competitii speciale dedicate cubului Rubik si desfasurate la Melbourne, fiind si orasul in care s-a nascut. Adolescentul a reusit sa doboare alte trei recorduri mondiale: cel pentru cubul de 4x4x4 pe care l-a dat gata in 31,05 secunde, cel pentru 3x3x3 cu o singura mana (11,6 secunde) si cel pentru imbunatatirea timpului mediu de rezolvare a cubului de 3x3x3 cu o singura mana (14,41 secunde).

Pentru ca cineva sa ajunga la astfel de performanta este nevoie de uniformizarea fatelor cubului printr-un numar minim de miscari posibile.

 

 

<object style=”height: 390px; width: 640px”><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/Vn_-253xO4s?version=3″><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”></object>

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s