Soyuz TMA-20 a aterizat in siguranta in Kazahstan

Posted: 26 Mai 2011 in cosmonautica

In aceasta dimineata, capsula de Soyuz TMA20 a aterizat in siguranta in Kazahstan avand la bord trei astronauti de pe Statia Spatiala Internationala.

Cei trei cosmonauti, americanca Catherine Coleman, italianul Paolo Nespoli si rusul Dmitri Kondratiev au aterizat cu succes in Kazahstan in jurul 02:27 GMT, la 06:27 ora Moscovei, precizeaza <a href=”

http://en.rian.ru/science/20110524/164190052.html” target=”_blank”RiaNovosti</a>.

Cei trei cosmonauti au petrecut 159 de zile, mai bine de cinci luni si jumatate in spatiu,  pe orbita, la bordul statiei ISS.

Foto1

Cautarea capsulei spatiale a fost realizata de 17 aeronave, trei avioane, si 14 elicoptere MI – 8, precum si alte 7 vehicule de salvare.

Conform declaratiei unui ofiter din echipa de cautare, echipajul a ajuns pe Pamant in stare buna iar cei trei se simt excelent. Dupa ce astronautii au fost examinati in spitalul mobil, ei vor fi transferati la aeroportul din Karaganda, in nord-estul Kazahstanului, si vor fi imbarcati pe un elicopter cu destinatia Moscova.

Restul echipei misiunii 27, cosmonautii Andrei Borisenko, Aleksandr Samokutyayev si Ronald Garan, vor continua activitatea lor pe orbita la bordul ISS, pana la venirea noilor membrii ai expeditiei 28. Membrii misiunii 28, rusul Serghei Volkov, japonezul jSatoshi Furukawa si astronautul american Michael Fossum, se vor alatura echipei de pe ISS la inceputul lunii iunie.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s