Record mondial pentru transmitere de date informatice in Germania

Posted: 26 Mai 2011 in din massmedia internationala

 


In Germania, tocmai s-a finalizat cel mai mare transfer de date informatice in timp record: conţinutul a 700 de DVD-uri a fost transferat de o singura raza laser, in doar o secunda.

Cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Karlsruhe, Germania, au reusit sa codifice date pe un singur fascicul laser, reusind sa le transmita la o distanta de 50 de km, unde informatia a fost recodata tot de un fascicul laser, scrie <a href=”http://www.maxisciences.com/transmission-de-donn%e9es-informatiques/record-mondial-de-transmission-de-donnees-informatiques-en-allemagne_art14787.html”target=”_balnk”MaxiSciences</a>.

Astfel specialistii germani, au putut transmite continutul a 700 de DVD-uri intr-o secunda, pastrand continutul intact al informatiilor, fiind un record mondial in materie. Viteza medie de transmitere a datelor a fost estimate la 26 de terabiti pe secunda.

Echipa germana condusa de  profesorul Jurg Leuthold a folosit o noua metoda de codare, numita Orthogonal Frequency Division Multiplexing (OFDM).

Acest sistem permite de transport foarte rapid de date informatice prin intermediul unui semnal digital de codificare, de o anumita frecventa.

Conform declaratiilor profesorului, Jurg Leuthold, incantat de realizarea facuta viteza  de  transfer de date a fost de aproximativ 26 terabiti pe secunda, viteza care este echivalenta cu  transmiterea simultana a pana la 400 milioane convorbirilor telefonice.

Se pare ca realizarile stiintei si tehnologiei asa cum anticipam ne vor surprinde in acest an.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s