“Fereastra” pentru primul zbor Solar Impulse

Posted: 13 mai 2011 in aeronautica

“Fereastra” pentru primul zbor  Solar Impulse 

O “fereastra” de vreme buna, este ideala astazi 13 mai 2011, pentru avionul hibrid Solar Impulse, HB-SIA care va decola la primele ore ale diminetii de pe aerodromul Payerne(Elevetia) cu destinatia Bruxelles.

Prototipul Solar Impulse, pilotat de  Andre Borschberg, va efectua astfel un zbor de aproximativ 12 ore pentru a ajunge din Elvetia, via Franta, Luxemburg, se precizeaza pe site-ul <a href=”http://solarimpulse.com/common/documents/news_affich.php?lang=fr&group=news&IdArticle=81” target=”_blank”>Solar Impulse</a>.

Avand dimensiuni impresionante, o anvergura de 63 de metrii, avionul solar, dispunand de 11.628 celule fotovoltaice, va zbura la o inaltime de 3.600 de metrii. Zborul va fi linistit, viteza de croaziera fiind mica, avionul dispunand  de 4 motoare avand  de 10 CP(cai putere) fiecare, intreaga echipa condusa de Bertrand Piccard, este optimista, sperand ca aparatul sa ajunga cu bine pe aeroportul din Bruxelles. La sfarsitul lunii, avionul neconventional va fi in centrul atentiei la Le Bourget, Paris fiind expus in cadrul celei de a 49-a Expozitie Internationala de aeronautica.

Zborul va putea fi urmarit in direct pe site-ul Solar Impulse, dar si prin intermediul aplicatiei Smartphone, disponibila gratuit pentru acest eveniment, curiosii putand astfel vedea in fiecare moment, live, pozitia aeronavei, altitudinea, viteza precum si interiorul cabinei de pilotaj.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s