Calendarul mayas ne da un secol de ragaz: sfarsitul lumii in 2116?

Posted: 19 martie 2011 in din massmedia internationala


Pana acum se considera ca data de 21 decembrie 2012, reprezinta ultima zi a calendarului Maya, si prin urmare dupa aceasta zi vom asista la “sfarsitul lumii”.

Doi cercetatori germani, fratii Bohm, in studiul aparut in publicatia Astronomische Nachrichten, considera calendarul mayas ca se incheie in 2116, scrie <a href=”http://www.maxisciences.com/calendrier-maya/le-calendrier-maya-nous-accorde-un-siecle-de-repit_art13298.html” target=”_blank”>MaxiSciences</a>.

Cei doi specialisti contesta calculele facute de catre John Sidney Eric Thompson, un specialist in civilizatia Maya, precizand ca acestea nu sunt exacte. Ei considera ca nu au fost luati in consideratie 104 ani, in traducerea evenimentelor care sunt prezise de calendarul mayas. Considerand anul calendaristic nu de 365 de zile, ci in versiunea religioasa de 260 de zile, apare astfel un ciclu de 1.872.000 zile. Ei au remarcat si asemanari intre evenimentele din calendarul mayas si cele din calendarul crestin. Concluzia lor este ca au fost omise si nici nu au fost interpretate, diferitele ocupatii din anul agricol care sunt mentionate, fiind inscriptionate in calendarul mayas.

Nu este pentru prima oara cand data de 21 decembrie 2012 este contestata de anumiti cercetatori referitor la sfarsitul calendarului Maya.

Gerardo Aldana, cercetator la Universitatea din Santa Barbara, considera ca este pur si simplu imposibil de prezis cu acuratete si fiabilitate, data exacta cand calendarul Maya se incheie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s