Eruptie iminenta a vulcanului Shinmoedake, in sudul Japoniei

Posted: 15 martie 2011 in din massmedia internationala

 

Dupa ce Japonia a fost confruntata vineri cu unul dintre cele mai puternice seime, avand o magnitudine de 8,9 pe scara Richter, iar populatia nipona din zona costelor nord vestice a fost nevoita sa faca fata valului tsunami, iar nivelul radioctiv in zona centralei nucleare de la Fukushima a crescut alarmant, este randul celor din sud a face fata unei iminente eruptii vulcanice.

Un vulcan din sudul Japoniei, Shinmoedake a inceput sa arunce pietre si cenusa, la doua zile dupa ce cel mai puternic cutremur din Japonia, scrie <a href=”http://www.maxisciences.com/volcan/volcan-reprise-de-l-eruption-du-shinmoedake-au-japon_art13197.html” target=”_blank”>MaxiSciences</a>.

Vulcanul Shinmoedake, este situat pe insula Kyushu, la circa 1.500 de kilometri de epicentrul cutremurului de vineri, care a determinat dezastrele care au urmat.

Dupa 52 de ani, in 26 ianuarie 2011 vulcanul a erupt spectaculos, iar acum este din nou gata sa erupa din nou.

Agentia japoneza de meteorologie, citata de <a href=”http://www.washingtonpost.com/world/volcano-in-southern-japan-resumes-eruptions-as-north-struggles-with-earthquake-disaster/2011/03/13/ABNGlJT_story.html” target=”_blank”> Washington Post</a>, a emis o avertizare privind reluarea activitatii vulcanului Shinmoedake, dupa cateva saptamani de liniste.

Specialistii niponi, nu se pot pronunta inca, daca seismul de vineri a influentat in vreun fel activitatea vulcanica in zona.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s