Cyberatac informatic al hackerilor asupra Palatului Elysee si Ministerul Afacerilor Externe

Posted: 8 Martie 2011 in din massmedia internationala

 

Dupa ce in decembrie anul trecut si in urma cu o saptamana hackeri au lovit Ministerul Francez al Economiei, este randul Presidentiei Republicii Franceze, si a Ministerului Afacerilor Externe de a fi posibile victime ale atacurilor informatice.

Confirmarea vine din partea Agentiei Nationale de Securitate a Sistemelor Informatice – Anssi, care precizeaza ca aceste retele au fost vizate insa fara success de catre hackeri, precizeaza <a href=”http://www.liberation.fr/economie/01012324191-attaque-informatique-l-elysee-et-le-quai-d-orsay-egalement-pirates” target”_blank”>Liberation</a>.

Conform informatiilor prezentate massmediei franceze, se pare ca doar un singur department ar fi fost afectat, operatiunea hackerilor fiind condusa dintr-o tara asiatica.

Se presupune, ca atacul cibernetic nu a afectat numai serviciile de la Bercy, fiind de asemenea vizate, Palatul Elysee si Ministerul Afacerilor Externe. Versiunea dată de Patrick Pailloux in aceasta dimineata, directorul general al Anssi, este contrazisa de o sursa din Ministerul de Interne francez, care a precizat ca si autoritatile europene ar fi fost afectate, fiind vizate documente G8-G20.

Astfel Presedintia Republicii a fost victima de utilizare abuziva a documentelor legate de pregatirea a G8-G20. Sursa care a furnizat informatiile publicatiei Liberation, a avut acces la auditurile de catre DCRI – Directia Centrala de Informatii Interne, precizand ca au fost accesate datele celor 8 state industrializate din grupul G20.

Luna trecuta si Departamentul Canadian al Trezoreriei a fost tinta unor astfel de atacuri majore a unor hackeri independenti. China neaga insa ca ar fi in spatele acestor operatiuni.

Lawrence Heslault, specialist anti-hackeri la Symantec, lider mondial anti-virus, explica strategia acestui atac, intr-un articol publicat in <a href=”http://www.parismatch.com/Numerimatch/Ordinateurs/Actu/Les-quatre-phases-du-virus-a-l-interieur-de-Bercy-258591/” target=”_blank”>Paris Match</a>.

El a precizat ca aceasta intruziune este un nou tip de atac informatic, motivatia hackerilor nu mai este numai una financiara, ci si politica, prezentand cele 4 faze ale unui astfel de tip de atac, in interiorul unei retele protejate.

Foto1

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s