Funeriu a primit papuci de la profesori: Pleaca si nu te mai intoarce!

Posted: 4 Martie 2011 in absurdul in Ro

Cadrele didactice i-au oferit in dar ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, 10 perechi de papuci din plastic, sa aiba „sa plece si sa nu se mai intoarca”, paine si covrigi, simbolizand masa „cea de toate zilele” a dascalilor din Romania, au precizat reprezentantii sindicatelor.

Funeriu a mai primit de la profesori un pumn de monede, ca semn al nemultumirii privind nivelul salariilor din sistem si bugetul alocat Educatiei, dar si o diploma de bacalaureat cu numele sau, pe motiv ca, spun sindicalistii, nu si-a echivalat studiile efectuate in strainatate.

Cadourile au fost aduse la ministerul Educatiei vineri, in a treia zi a protestelor organizate de Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

Miercuri, cadrele didactice au venit la minister purtand in piept, in loc de martisoare, fluturasii de salariu pe care era scris „Saracie. Umilinta. Dispret”.

Potrivit reprezentantilor FSLI, diminuarea costului standard per elev pentru 2011 cu 22% fata de anul trecut va conduce la neacoperirea fondurilor destinate salariilor aferente acestui an.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat recent ca bugetul de salarizare in sistem permite plata salariilor din invatamant pana la sfarsitul anului calendaristic 2011.

FSLI este cea mai mare federatie sindicala din invatamantul preuniversitar, cu peste 190.000 de membri.

 vezi:

http://www.ziare.com/daniel-funeriu/ministrul-educatiei/funeriu-a-primit-papuci-de-la-profesori-pleaca-si-nu-te-mai-intoarce-1079440

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s