…va mai amintiti august 2010!!!

Posted: 27 Februarie 2011 in absurdul in Ro

Stopati curba de sacrificiu, si legile care distrug o categorie sociala numita: bugetari

22/08/2010

categorie: Afaceri, economie, industrie, Guvernare, administrativ, Politica, Social.

destinatar: Presedintele Romaniei, Parlamentul Romaniei, Patronatul Roman, Sindicate

In acest an am asistat neputinciosi, la un exces de Legi si Ordonante, de norme imprevizibile, date de actualul guvern, toate culminad cu Legea 118/2010 privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar si Legea noului Cod Fiscal.
In perioada imediat urmatoare acelasi Guvern intentioneaza modificarea tuturor legilor pentrut bugetari, precum si modificarea Codului Muncii.
Legea 330/2009 care oricum a fost aplicata in mod discriminatoriu pentru unii bugetari, va deveni istorie, deorece Guvernul vrea ca salariile bugetarilor sa fie variabile, de la an la an, in funcţie de PIB. Orice act normativ conform legii fundamentale, trebuie sa fie explicat si argumentat de catre Guvern.
Disculparea guvernantilor actuali, vezi cazul minciunii prin omisiune, sau falsele argumentari ale Premierului Boc, si ale ministrilor sai, nu ma pot convinge ca imi va fi mai bine anul viitor.
Deficitul bugetar actual este in mare masura datorat, incapacitatii guvernului de a elimina propria coruptie, dar nu este un motiv de restrangere a drepturilor consitutionale ale unor cetateni intr-o societate democratica.
Vedeti in ultimul an, acesti guvernanti nu au luat nici o masura de redresare economica a Romaniei, desi se vorbeste despre o politica coerenta, si masuri anticriza.
O problema inca controversata in Romania este daca Ordonantele emise de guvern sunt conform Constitutiei Romaniei, Legi sau simple acte administrative. Astfel, Constitutia Romaniei, prin mecanismul delegarii legislative, prevazuta in mod expres de articolul 115, este consacrat tocmai abuzul de putere al oricarui guvern instalat la conducerea tarii. „Cand domnia legii se transforma in dominatia legislatorilor, se instaureaza, in principiu, cea mai subtila forma de oprimare: oprimarea «in numele legii»”. In practica parlamentara, asemenea legi de abilitare au fost adoptate, de regula, inainte de incheierea sesiunilor parlamentare ordinare, Guvernul fiind imputernicit sa emita ordonante pe durata vacantei parlamentare, in domenii limitativ prevazute de actul normativ, domenii care nu fac obiectul legilor organice stabilite de art. 73 din Constitutie.
De aceea cerem comisilor de specialitate din Senat si Parlamentului Romaniei
sa solutioneze si acest aspect, iar Parlamentul sa ratifice.
In Constitutia tarii, legea fundamentala a statului de drept, exista exista un articol referitor la initiativa legislativa.
Art. 74 (1) conform caruia initiativa legislativa poate apartine, dupa caz, Guvernului, deputatilor, senatorilor sau unui număr de cel putin 100.000 de cetateni cu drept de vot.
Oare mai putem contracara actiunile haotice ale acestui guvern, printr-o initiativa legislativa a cetatenilor, care doresc ca Romania sa poata iesi din criza, prin actiuni coerente si nu contradictorii.
De aceea cerem abrogarea prevederilor Legii 118/2010, prin care salariile unor bugetari au fost diminuate in mod discriminatoriu cu 25 %, si gasirea altor masuri de restabilire a echilibrului bugetar, si de a monitoriza strict cheltuielile bugetare actuale.
Tot conform legii, proiectele legislative trebuie sa fie aprobate si de CES, de aceea sper ca Patronatul Roman sa revina in discutiile cu guvernantii, cu idei mai umane referitor la anumite categorii sociale discriminate, bugetarii si pensionarii.
In urma cu exact doua luni pe 21 iunie, la intalnirea de la Snagov, Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, dadea un termen de gratie de 60 de zile, guvernului premierului Boc, pentru aplicarea masurilor de austeritate si a restructurarilor.
Cum tot programul de restructurare a bugetarilor si masurile de austeritate prin aplicarea Legii 118/2010 nu si-a dovedit deloc eficenta, cerem Presedintelui tarii, sa-si respecte cuvantul dat in fata cetatenilor tarii.
Haosul din politica romanesca a ultimilor ani, blocarea dialogului social, guvernarea la limita legii nu va face decat sa ne adanceasca in acesta criza fara precedent, care este atat economica cat si sociala.

Gabriel Teodorescu
Cluj-Napoca
21 august 2010

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s