Discovery lansata cu success de la Kennedy Space Center(galerie foto – video)

Posted: 25 Februarie 2011 in din massmedia internationala

Discovery lansata cu success de la Kennedy Space Center(galerie foto – video)

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Naveta spatiala Discovery a fost lansata joi noaptea la 23:50 ora Romaniei, de la Kennedy Space Center, in Florida, din Statele Unite ale Americii.

Cu ceva emotii si palpitatii pentru cei de la sol, depasindu-se cu 2 secunde secventa de lansare, datorita unei mici erori tehnice, referitor la drenarea combustibilului din rezervorul superior, Discovery s-a plasat pe orbita stabilita dupa 12 minute de la lansare, se precizeaza pe site-ul official <a href=”http://www.nasa.gov/mission_pages/shuttle/main/index.html” target=”_blank”>

NASA</a>.

Foto1

Membrii echipajului sunt comandantul Steve Lindsey, Eric Boe, Alvin Drew, Michael Barratt Nicole Stott, si Steve Bowen care l-a inlocuit in ultimul moment pe Tim Kopra. Astfel Steve Bowen care a zburat ultima oara pe Atlantis in mai 2010, in misiunea STS-132, va fi primul astronaut care a zburat in misiuni NASA consecutive.

Foto2

Naveta Discovery transporta pe Statia Spatiala Internaţionala – ISS, Modulul Permanent Multifunctional – PMM, care a fost transformat din modulul logistic multifunctional Leonardo, care va servi pentru diverse experimente din domeniul fizicii fluidelor, stiintei materialelor, biologie si biotehnologie.

Foto3


Naveta spatiala Discovery, in aceasta misiune STS-133, va mai transporta si componente de rezerva extrem de importante pentru ISS, precum si Express Logistic Carrier 4 si primul robot umanoid care va deveni resident permanent pe ISS – Robonaut 2 sau R2.

Misiunea STS-133 mai prevede doua iesiri in spatiu ale astronautilor, pentru lucrari de intretinere si instalarea de noi componente, pe ISS. Misiunea SRS-133 va dura 11 zile, naveta spatiala Discovery se va intoarce pe Terra pe 7 martie.

Dupa STS-133 mai sunt programate inca doua misiuni in aprilie si iulie 2011, dupa care flota spatiala NASA, va fi retrasa, Discovery stabilind si un record de 41 de misiuni in cosmos.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s