In caz de asumarea raspunderii pe noul Cod al muncii, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu…a declarat:”in momentul in care isi asuma (n.r. raspunderea pe Codul Munci), singura sansa pentru salariati este sa iasa in strada si sa arunce in ei cu pietre”.

Posted: 18 Februarie 2011 in absurdul in Ro, politică fără subiect, rezolvari de situatii
…acuzatii grave la adresa guvernantilor emise astazi de liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu
 
 
Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a acuzat, vineri, Guvernul ca nu doreste sa preia ceea ce partenerii sociali propun pe tema Codului Muncii, precizand ca „nici prevedereile constitutioanale nu sunt respectate”, guvernantii dorind golirea de continut a legii.

In ceea ce priveste varianta ca Guvernul sa ia in considerare angajarea raspunderii pe Codul Muncii, Hossu a replicat nervos: „in momentul in care isi asuma (n.r. raspunderea pe Codul Munci), singura sansa pentru salariati este sa iasa in strada si sa arunce in ei cu pietre”.

Guvernul ar putea sa-si asume raspunderea pe Codul Muncii

„In momentul in care se prevede ca un angajat poate fi dat afara in mod colectiv si a doua zi poate fi luat un alt angajat, fara nicio raspundere fata de fostii angajati, nu insemana decat o noua forma de sclavagism. Avem dovada ca se vede clar ca o directiva nu se doreste sa fie respectata in Romania. Am pierdut 20 de ore in 3 sedinte in care noi am inteles ca va iesi textul convenit de majoritate. Constatam de fapt ca textul este tot vechiul, usor corectat pe aici pe colo ca si gramatica. Anumite lucruri pe care ei le baga sunt in contradictie”, a spus Hossu.

Prin urmare, luni la ora 15:00, cele cinci confederatii sindicale se vor intalni pentru a stabili calendarul protestelor, care spune Hossu, „trebuie sa fie mult mai violente, pentru ca violenta se pare ca este legea in Romania. Protestele ne raman, ele mai reprezinta o solutie. Se pare ca numai in urma protestelor sau iesirii oamenilor in strada cu pietre este singura forma care poate rezolva problemele in Romania de astazi”, a mai spus Hossu.

Acesta l-a acuzat pe ministrul Muncii, Ioan Botis, ca face interesele unui grup de firme din Bistrita pentru al sponsoriza in viitoarele alegeri.

Sindicatele si patronatele au avut, vineri, o noua runda de discutii cu premierul Emil Boc pe tema Codului Muncii.

Boc a declarat, vineri, ca Guvernul ia in considerare varianta angajarii raspunderii pe Codul Muncii. Premierul considera ca flexibilizarea Codului Muncii este o prioritate si ca actuala legislatie este depasita.

sursa
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s