Venetia Nordului – Bruges capitala provinciaei Flandra de Vest

Posted: 14 Februarie 2011 in destinatii de vacanta

 

Bruges capitala provinciei Flandra de Vest, este un splendid oras medieval o adevarata bijuterie a coroanei belgiene, in apropiere de Marea Nordului, si poate fi destinatia perfecta pentru o vacanta.

Foto1

Oaza de liniste, Bruges face parte din patrimonial UNESCO si pastreaza intact arhitectura medielava. Strazi medievale, cladiri superbe construite in stil gotic, canale de acces pe apa incanta vizitatorii vechiul burg medieval.

Foto2

Orasul este cunoscut prin celebrul turn situate in centrul orasului, Belfort, care adaposteste un carillon, un instrument format din 48 de clopote, iar turistii norocosi pot asista la un concert superb.

Foto3

Groeninge, muzeul artelor fine avand colectii incepand cu secolul al XVIII merita de asemenea a fi vizitat.

Foto4

Pentru cei ce iubesc ciocolata, muzeul de ciocolata, este un alt obiectiv turistic, fiind amenajat in casa “De Croon” datand din 1480, in piata Sfantul Ion.

Aici puteti vedea diferite sculpturi in ciocolata dar si o istorie a aparitiei acestui acestui “aliment dulce”atat de drag atat celor mici si nu numai.

Foto5

Orasul mai este cunoscut in ultimul timp si datorita festivalului “Ice Age”, unde in fiecare an pe perioada iernii, puteti vedea opere incredibile realizate din blocuri de gheata.

Foto6

<object style=”height: 390px; width: 640px”><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/O7BEZhSgKC8?version=3″><param name=”allowFullScreen” value=”true”><param name=”allowScriptAccess” value=”always”></object>

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s