Descoperirea unei planete de 4 ori mai mare ca Jupiter este o certitudine?… Vom asista la descoperirea celei mai mari planete din sistemul nostru solar!!!

Posted: 14 Februarie 2011 in astronomie/astrofizică

Descoperirea unei planete de 4 ori mai mare ca Jupiter este o certitudine?

 

Această prezentare necesită JavaScript.

Cea mai mare planeta din sistemul solar ar putea sa fie descoperita avand dimensiuni de patru ori mai mari decat Jupiter.
Oamenii de stiinta cred au descoperit o noua planeta, in cele mai indepartate colturi ale sistemului solar, avand masa de patru ori mai mare decat masa planetei Jupiter, scrie <a href=”http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1356748/Search-Tyche-believed-largest-planet-solar-system.html” target=”_blank”>DailyMail</a>.

Foto1

Explicatia conform careia aceasta planeta nu a fost inca descoperita consta in plasarea planetei pe o orbita foarte indepartata de Soare, fiind si ascunsa intr-un nor gigant de gaz. Planeta Tyche, este considerata de unii specialisti in domeniu ca fiind descoperita de cercetatorii de la NASA cu ajutorul telescopului Wise.

Prof. Daniel Whitmire de la Universitatea din Louisiana la Lafayette considera ca datele pot dovedi existenţa planetei Tyche in maximum doi ani.

Raza giganticului nor in care este ascunsa aceasta planeta are o dimensiune de un an lumina, datele fiind confirmate si de profesorul John Matese, astrofizician

 la Universitatea Louisiana, Lafayette.

Noua planeta posibil de a fi descoperita a primit numele de Tyche, de la zeita greaca care a guvernat destinul unui oras.

Daca aceasta planeta ar exista astronomii ar trebui sa observe in zona comete desprinse din norul gigant din centura Kuiper, fiind una din cele noua planete cu mare potential de a fi descoperite conform Uniunii Astronomice Internationale.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s